Πολιτική οικονομία, τι άλλο;

Δευτέρα 28 Ιούνη>> Από ιολογική και «εμβολιο-λογική» πλευρά ο Bossche φαίνεται να έχει δίκιο. Όμως ποτέ το ζήτημα της αντιμετώπισης του τσαχπίνη στον δυτικό κόσμο δεν ήταν ιολογικό ή υγιειονομικό! Το ακριβώς αντίθετο. Τέτοιου είδους ήταν μόνο τα παραμύθια που πουλήθηκαν, εκτοξεύτηκαν κατά των υπηκόων για να κατασταλούν, για να «υπνωτιστούν»! Και τέτοια εξακολουθούν να είναι, αναγκαστικά. «Θα πεθαίνουν όσοι δεν πλατφορμιαστούν» διαλαλούν οι πωλητές γενετικής μηχανικής, προσπαθώντας να αντιστρέψουν / αξιοποιήσουν την ήδη υγιειονομική αποτυχία / καταστροφή (με τις χιλιάδες δολοφονίες και τις εκατοντάδες χιλιάδες σακατέματα των πλατφορμών) σαν επιχείρημα υπέρ της συνέχισής της.

Απ’ την άποψη της πολιτικής οικονομίας μπορεί να υποθέσει κάποιος ότι οι φαρμακομαφίες και το σύμπλεγμα θα προσπαθήσουν να κερδίσουν απ’ τις αδέσποτες μεταλλάξεις πουλώντας / επιβάλλοντας καινούργιες εκδοχές των πλατφορμών τους. Γιατί οι ceo τους να σκεφτούν διαφορετικά; Πέρα, όμως, απ’ το επιμελητειακό πρόβλημα (τα εκατομύρια των αιχμάλωτων δεν πλατφορμιάζονται μέσα σε μια βδομάδα) το χάος θα πολλαπλασιαστεί καθώς ο τσαχπίνης θα μεταλλάσσεται με επιτυχία ξανά και ξανά. Πλατφορμιασμένοι άλλοι με την παλτφόρμα 1.0, άλλοι με την 2.0, άλλοι με την 2.3, άλλη με την 3.1 και πάει λέγοντας… Ηλικιωμένοι, νεαροί και νεαρές, μεσήλικες, άλλοι με την μία πλατφόρμα στο μπράτσο, άλλοι με κάποια άλλη, άλλοι με σοβαρές παρενέργειες που απλά επέζησαν, φοβισμένοι, άφοβοι, hipsters… H μαζική “ενοποίηση / αποπροσωποποίηση” που επιτεύχθηκε (όσο και όπως) μέσω της τρομοκρατίας θα κονιορτοποιείται στο χώρο και στο χρόνο σε σχέση με μια “σωτηρία” που είτε δεν θα έρχεται καθόλου είτε θα είναι προσωρινή, ασταθής, υπό όρους, εκβιαστική… Πώς θα γίνεται ο έλεγχος της κοινωνικής αναπαραγωγής με τέτοιους όρους; Και οι απαγορεύσεις θα επιβάλλονται πότε, σε ποιούς, με ποιόν έλεγχο;

Οπωσδήποτε τα κράτη / κεφάλαια έχουν αποδείξει ιστορικά ότι δεν φείδονται «λύσεων», ειδικά όταν αυτές είναι βίαιες κι ακόμα ειδικότερα όταν είναι οι δημιουργοί των προβλημάτων (εντός ή εκτός εισαγωγικών). Ωστόσο δεν προκύπτει μετά από 1,5 χρόνο υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας ότι οι δυτικές κοινωνίες συνολικά πλησιάζουν, με κριτήρια πειθαρχίας, το κινεζικό μοντέλο. Ούτε ότι έχει ξεκινήσει η «εκρηκτική, post covid ανάπτυξη». Αντίθετα πολλά ευρωπαϊκά κράτη θα βρεθούν αργά ή γρήγορα μπροστά στις οροσειρές των χρεών που έχουν δημιουργήσει, ενόσω ο στρατηγικός ανταγωνιστής αυξάνει (και θα αυξάνει) τις διεθνείς επιρροές του ακόμα και με υγιειονομικές μεθόδους.

Ανάλογα με το πως θέλει ο καθένας να βλέπει, το ποτήρι της δυτικής καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης  μπορεί να είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Μην αποκλείετε όμως καθόλου να είναι ήδη ραγισμένο…

(φωτογραφία: Πίνακας με τις δολοφονικές συνέπειες των 4 πλατφορμών στην ευρώπη ως τις 19 Ιούνη του 2021. Η τελευταία – Jannsen – είναι η «μονοδοσική», της Johnson & Johnson.

Για πόσο καιρό οι φαρμακομαφίες θα γεμίζουν νεκροταφεία ανεμπόδιστες; Για πόσο καιρό οι ηλίθιοι και οι εγκάθετοι θα διαφημίζουν αυτήν την βιομηχανία δολοφονιών, αυτό το οργανωμένο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, κάνοντας συγκρίσεις με την υπερδιογκωμένη δημιουργική λογιστική και τις κοινές δεξαμενές των επιπλοκών ενός ιού; Για πόσο καιρό ακόμα οι αποβλακωμένοι θα προσφέρουν ασυλία στα αφεντικά και τους θεσμούς τους;)

Comments are closed.