Τα κλειδιά του εφιάλτη 1

Δευτέρα 19 Απρίλη>> Το video το παρουσιάσαμε την περασμένη εβδομάδα με αγγλικούς υπότιτλους. Το επαναφέρουμε σήμερα με ελληνικούς (ευχαριστούμε τον Β. που έκανε όλη την δουλειά). Και το κάνουμε όχι από έλλειψη θεμάτων… Αλλά επειδή πρέπει να το δείτε (ή να το ξαναδείτε) και να το κατανοήσετε όσο πιο βαθιά γίνεται. Τόσο για όσα επεξηγηματικά λέει, όσο και για τις προεκτάσεις που έχουν – προεκτάσεις πολύ σοβαρές έως δραματικές.

Για όσους φοβούνται (ή παρασταίνουν ότι φοβούνται…) μην κυλήσουν στον βούρκο της τερατολογίας αν κατανοήσουν τι είναι ο βιοτεχνολογικός βραχίονας της τρέχουσας υγιεινιστικής τρομοεκαστρατείας, ας το επαναλάβουμε. Ο Christian Velot (ο ομιλητής) δεν είναι χριστιανός φονταμενταλιστής, οπαδός του ψόφιου κουναβιού ή του Bolsonaro, περσόνα των αντιsocial media που κυνηγάει likes. Είναι πανεπιστημιακός, μοριακός βιολόγος, οικολόγος, με δράση στη γαλλία εναντίον της απελευθέρωσης γενετικά τροποποιημένων οργανισμών στο περιβάλλον, με συνέπειες απ’ αυτήν την δράση του. Πολιτικά δηλαδή ανήκει στην παράδοση του ανταγωνιστικού κινήματος απ’ τα ‘80ς και μετά. Και ξέρει για ποιό πράγμα μιλάει περιγράφοντάς το όσο επιστημονικά (εντός ή εκτός εισαγωγικών) γίνεται. Όσο για το κύρος του; Έχει όλα τα «δεδομένα» που τόσοι θαυμάζουν: είναι καθηγητής πανεπιστημίου· ε;

Εκείνοι που δεν καταλαβαίνουν, δεν ξέρουν τι συμβαίνει και δεν έχουν ιδέα τόσο για τα καπιταλιστικά συμφέροντα όσο και για τις αντι-ανθρώπινες απειλές που κινούν βίαια την ιστορία του κόσμου εδώ και 14 μήνες είναι τα εξαίσια θύματα. Οι μάζες των υπηκόων. Αν το καλύτερο που μπορούν να φανταστούν σήμερα για τους εαυτούς τους οι όποιοι αμφισβητίες είναι το «να πάρουμε μια ανάσα παρτάροντας» τότε, με μεγάλη της λύπη, η ασταμάτητη μηχανή πρέπει να προειδοποιήσει ότι βρίσκονται πάντα κολλημένοι στον πάτο του βαρελιού!

Μπορεί να μοιάζει απαραίτητη η psy-εκτόνωση αλλά δεν απαντάει σε τίποτα ουσιαστικό. Προβλέπεται άλλωστε απ’ την κοινωνική μηχανική και την διαχείριση πλήθους που ξέρουν (και εφαρμόζουν) τα αφεντικά και οι ειδικοί τους. Η οκνηρία της σκέψης και της γνώσης, συνδυασμένη με τους διάφορους ναρκισσισμούς που κληροδότησαν οι δεκαετίες του νεοφιλελευθερισμού, είναι το λάδι στα γρανάζια του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος. Γρανάζια που παρότι εμφανίζουν εδώ κι ‘κει αρρυθμίες δεν έχουν μπλοκάρει· γιατί κανένα κίνημα, μαζικό και αποφασισμένο, δεν έχει αναδυθεί εναντίον τους.

Δείτε λοιπόν το video με προσοχή και με την ευκολία που προσφέρουν οι ελληνικοί υπότιτλοι (πατήστε το cc / ελληνικοί υπότιτλοι). Και, στη συνέχεια, θα παραθέσουμε την δική μας ανάλυση σε σημεία που θεωρούμε σημαντικά.

 

Comments are closed.