Crisis? What crisis?

Σάββατο 13 Μάρτη. Μην βιαστείτε ωστόσο να εκτιμήσετε πως αυτά τα κράτη στυλοβάτες των πραξικοπημάτων και υποστηρικτές των συμφερόντων του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος, έστω αυτή τη στιγμή, θα σταθούν στο ύψος που νομίζουν οι αιχμάλωτοι υπήκοοί τους! Καθόλου μην βιαστείτε.

Πρώτα πρώτα οι τωρινές αποφάσεις ΔΕΝ σημαίνουν το οριστικό σταμάτημα στη χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας γενετικής τροποποίησης· μόνο μια προσωρινή διακοπή, για «έλεγχο». Διάφοροι ειδικοί (μπορείτε να φανταστείτε το τι δουλειά κάνουν) προειδοποιούν ότι αν αυτή η astrazeneca crisis δεν «λυθεί» γρήγορα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να δημιουργηθεί κρίση εμπιστοσύνης των αιχμαλώτων υπηκόων για το σύνολο των πλατφορμών γενετικής μηχανικής!

Τι υπονοούν όμως; Ποιά θα μπορούσε να είναι η «λύση»; Αν η astrazeneca απαγορευτεί, τότε τίποτα δεν αποκλείει την επέκταση της (δικαιολογημένης) καχυποψίας και προς τις pfizer/biontech, mοderna, johnson & johnson και σία… Κι εκεί υπάρχουν παρενέργειες σοβαρές, μερικές φορές και φονικές: οι 3000 θάνατοι που έχουν σχετιστεί ήδη με τις πλατφόρμες σε ηπα, η.β. και ε.ε. δεν προέρχονται στο μεγαλύτερο μέρος τους απ’ την astrazeneca αλλά απ’ τις pfizer και moderna! H απαγόρευση, λοιπόν, δεν φαίνεται να είναι η «λύση» που αναζητείται για την «κρίση»· τίποτα δεν εγγυάται ότι θα εκτονώσει και δεν θα εντείνει τις ανησυχίες των υπηκόων.

Δεν είναι «λύση» και για έναν ακόμα λόγο, πολύ σοβαρό. Με την υγιεινιστική τρομοκρατία να έχει δημιουργήσει ένα καλό ποσοστό «πρόθυμων» να πλατφορμιαστούν και με τα «διαβατήρια υγείας» να έχουν δρομολογηθεί, η έλλειψη των δόσεων της astrazeneca θα δημιουργήσει σοβαρό κενό, που δεν μπορεί να αναπληρωθεί απ’ τους υπόλοιπους κατασκευαστές πλατφορμών (η johnson & johnson χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα για να ρίξει την πραμάτεια της στην αγορά). Ποιά θα είναι η συνέπεια, λοιπόν; Θα μείνουν οι αιχμάλωτοι «ρέστοι», με ότι θα σημάνει κάτι τέτοιο για την αξιοπιστία των κρατών; Ή θα καλυφθεί το κενό με ποσότητες ετοιμοπαράδοτων sputnik V και κινεζικών κλασσικών εμβολίων;

Η ανεγκέφαλη αλεπού (: Putin) έχει ξεκινήσει (μέσω τρίτων φυσικά) μια καλή εκστρατεία ευρωπαϊκής απεύθυνσης, του είδους «είμαστε κι εμείς εδώ!» – ειδικά αφού έχουν υποβληθεί όλα τα απαραίτητα προς έγκριση του sputnik V στην ΕΜΑ. Είναι, όμως, δυνατόν να γίνει αποδεκτό απ’ τα κράτη μέλη της ε.ε. ότι θα «σωθούν» απ’ αυτόν τον μοχθηρό rival; Θα είναι συντριβή!! (Θυμηθείτε αυτά που έχουμε αναλύσει για την «γεωπολιτική» της οπλοποιημένης «υγείας» στον παγκόσμιο ενδοκαπιταλιστικό ανταγωνισμό). Η κυρία Von der Leyen σπάει το κεφάλι της «γιατί η Μόσχα κάνει τόσο μεγάλες εξαγωγές του εμβολίου της αντί να εμβολιάσει τους υπηκόους της» – υπονοώντας ότι σαν πρόεδρος της ε.ε. νοιάζεται για το καλό των ρώσων…

Είναι γνωστό όμως ότι όπως η πατρίδα της θέλει το ρωσικό φυσικό αέριο, άλλοι θέλουν το ρωσικό εμβόλιο… Η Ρώμη, έχοντας την δική της ατζέντα για την αναστήλωση και του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού της, έκλεισε ήδη συμφωνία με την Μόσχα για την παραγωγή του sputnik V από ιταλικές φαρμακοβιομηχανίες· ουγγαρία, τσεχία και σλοβακία έχουν κάνει ήδη τις παραγγελίες τους… Τι απομένει λοιπόν για να γονατίσει πέρα από κάθε αμφιβολία όλο αυτό το σχέδιο του δυτικού βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος που έχει προκαλέσει ήδη τόσο πόνο και τόσο θάνατο στους δυτικούς αιχμαλώτους; Η απαγόρευση μιας δυτικής φαρμακοβιομηχανίας – και η συνακόλουθη χρεωκοπία της!!!

Αυτά δείχνουν ότι η οριστική ακύρωση της astrazeneca δεν είναι καθόλου επιθυμητή απ’ τα ευρωπαϊκά αφεντικά και τους λακέδες τους. Θα προτιμούσαν μια γνωμάτευση του είδους «καμμία σχέση!» – και η δουλειά να συνεχιστεί. Με δυσπιστία των αποκάτω και απειλές των αποπάνω, όπως ως τώρα… Πρακτικά κανείς (ΚΑΝΕΙΣ!) δεν μπορεί να αποδείξει μέσα σε δυο βδομάδες την «μη σχέση», γιατί απλά κανείς (ΚΑΝΕΙΣ!) δεν ξέρει πως ακριβώς δρουν οι πλατφόρμες και τι κάνει το dna και το ανοποιητικό γενικά. Δεν μπορεί, για τους ίδιους λόγους, να αποδειχθεί βέβαια και η «σχέση»… Όμως όταν δίνεις ένα φάρμακο σε υγιείς ανθρώπους και κάποιοι απ’ αυτούς πεθαίνουν εξαιτίας του, είναι στοιχειώδες να πάψεις να παίζεις κρυφτούλι με τις βολικές εκδοχές της στατιστικής σου.

Ναι… Αλλά τώρα μιλάμε για καπιταλιστική θανατοπολιτική! Δεν είναι παίξε – γέλασε…

Comments are closed.