Λογιστική θανάτου

Τρίτη 23 Φλεβάρη. Να μια (ακόμα) ενδιαφέρουσα έρευνα που μας μας διέφυγε. Δημοσιεύτηκε στις 12 του περασμένου Οκτώβρη, και η ημερομηνία έχει την σημασία της επειδή τα συμπέρασματά της καταχωνιάστηκαν… Διότι άσπρο (ή μαύρο) είναι αυτό που ο κεντρικός βιδοσφίκτης λέει «άσπρο» και «μαύρο» – τελεία και παύλα.

Να η περίληψη της δημοσίευσης (ο τονισμός δικός μας):

Σύμφωνα με τα Centers for Disease Control and Prevention (CDC) στις 23 Αυγούστου του 2020 «Για το 6% των θανάτων, ο covid-19 ήταν η μόνη αιτία που αναφέρθηκε. Για θανάτους με επιπλέον καταστάσεις ή αιτίες επιπρόσθετα με τον covid-19 κατά μέσο όρο υπήρχαν 2,6 επιπλέον καταστάσεις ή αιτίες ανά θάνατο.»

Για μια κοινωνία που βασανίζεται από πολιτικές απαγορεύσεων δημόσιας υγείας που εφαρμόζονται σε υγιή άτομα και μικρές επιχειρήσεις, αυτή είναι η πιο σημαντική στατιστική αποκάλυψη της κρίσης. Αυτή η αποκάλυψη επηρρεάζει με σημαντικό τρόπο τους δημοσιοποιημένους θανάτους που αποδίδονται στον covid-19. Πιο σημαντικό ακόμα, εκθέτει σοβαρά προβλήματα με την διαδικασία με την οποία τα CDC μπόρεσαν να δημιουργήσουν ανακριβή στοιχεία στη διάρκεια μιας κρίσης. Τα CDC προώθησαν την κοινωνική απομόνωση, την αποστασιοποίηση και τον ατομικό εξοπλισμό προστασίας σαν τις βασικές στρατηγικές για την μείωση των περιστατικών σχετικά με την κρίση του covid-19, ενώ ταυτόχρονα αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τις δυνατότητες φτηνών φαρμακευτικών και φυσικών θεραπειών.

Αυτές οι στρατηγικές ανάσχεσης προωθήθηκαν σε μεγάλο βαθμό σαν απάντηση στις προβλέψεις θνησιμότητας διάφορων μοντέλων που αποδείχθηκαν αξιοσημείωτα ανακριβή. Επιπλέον έρευνα για τη νομιμότητα των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία αυτών των στρατηγικών εγείρουν κι άλλες ανησυχίες και ερωτηματικά. Πώς έγινε δυνατόν τα CDC να στραφούν εναντίον ενός συστήματος συγκέντρωσης και αναφοράς δεδομένων που τα ίδια είχαν δημιουργήσει και το οποίο ήταν σε χρήση πανεθνικά επί 17 χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα, και αντί γι’ αυτό να χρησιμοποιήσουν ένα σύστημα που δεν είχε ελεγχθεί και δεν είχε αποδειχθεί αξιόπιστο αποκλειστικά για τον covid-19 χωρίς καμμία συζήτηση και χωρίς καμία διασταύρωση; Η απόφαση αυτή των CDC να εγκαταλείψουν ένα γνωστό και αποδεδειγμένα αποτελεσματικό σύστημα παραβιάζει διάφορους ομοσπονδιακούς νόμους που προστατεύουν την ακρίβεια και την εντιμότητα των δεδομένων; Άλλαξαν τα CDC συνειδητά τους κανόνες αναφοράς και καταγραφής των αιτίων θανάτου όταν υπάρχει συν-νοσηρότητα αποκλειστικά για τον covid-19; Κι αν ναι γιατί;

Όπως καταλαβαίνετε αυτή η ιστορική / ιατρική / νομική έρευνα σπρώχνει το μαχαίρι στο κόκκαλο· ένας λόγος παραπάνω για να θαφτεί. Τα αμερικανικά cdc χρησιμοποιούσαν επί σχεδόν 2 δεκαετίες ένα σύστημα καταγραφής και ταξινόμησης των αιτίων θανάτου, ιδιαίτερα χρήσιμο αν οι αιτίες ήταν παραπάνω από μία (συν-νοσηρότητα)… Και το άλλαξαν στις 25 Μάρτη του 2020, μόνο και μόνο για να στηθεί η δημιουργική λογιστική θανάτου που είχε άμεση, επείγουσα ανάγκη το βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικο σύμπλεγμα.

Οι συγκεκριμένοι ερευνητές έβαλαν κάτω όλα τα ιστορικά στοιχεία, έκαναν συγκρίσεις του κλασσικού και του θανατοπολιτικού συστήματος μέτρησης τα προηγούμενα χρόνια και, με βάση τους αριθμούς ως τις 4 Αυγούστου του 2020 κατέληξαν στον πιο κάτω συγκριτικό πίνακα:

Καταλαβαίνουμε ότι κάθε γνήσιος, πιστός caradinieri θα θεωρήσει αδιανόητο ένα τέτοιο συμπέρασμα! Είναι δυνατόν το καινούργιο σύστημα (δημιουργικής) λογιστικής θανάτου, που φτιάχτηκε επί τούτου στις 24 Μάρτη στις ηπα, να πολλαπλασίασε επί σχεδόν 17 φορές (1.700%!!!) τους θανάτους που αποδίδονται στον τσαχπίνη; Ή, ειπωμένο διαφορετικά, με βάση το σύστημα κατάταξης που ίσχυε ως τις 23 Μάρτη, οι θάνατοι που αποδίδονται στον τσαχπίνη θα ήταν σχεδόν 17 φορές λιγότεροι;

Τι να σας πούμε; Στην ασία, πάντως, κοροϊδεύουν τους δυτικούς…

Ίσως κάτι να έχουν καταλάβει…

Comments are closed.