Παρενέργειες

Τετάρτη 23 Δεκέμβρη. Αν δεν το έχει προσέξει ήδη, θα το κάνετε σύντομα. Το πιο πρόσφατο κόλπο των δημαγωγών υπέρ της γενετικής μηχανικής είναι το «μα ελάτε τώρα… όλα τα εμβόλια έχουν κάποιες παρενέργειες… πώς κάνετε έτσι;» Το λέει (φωτο στο προηγούμενο σχόλιο) κι ο κυρ Κούβελας, κάνοντας «σύγκριση» με το εμβόλιο της γρίπης. Το λένε κι όλα τα παπαγαλάκια (τα οποία δεν θα κάνουν τα σανεμβόλια, να είστε σίγουροι!).

Θα μπορούσε να αντιτείνει κανείς ορισμένα βασικά ζητήματα – αλλά μόνο για χάρη εκείνων που δεν θέλουν να τους θεωρούν ηλίθιους. Όταν αλλάζει εντελώς η τεχνολογία, και όταν η καινούργια τεχνολογία υπερηφανεύεται πως πετυχαίνει εκείνο ενάντια στο οποίο (όχι στο μακρινό παρελθόν) είχαν υπάρξει ρωμαλέα κινήματα, μεταλλάξεις δηλαδή, και μάλιστα σ’ ένα ευαίσθητο σύστημα των οργανισμών, στη λειτουργία του ανοσοποιητικού, το να κάνει ο οποιοσδήποτε σύγκριση με το εμβόλιο κατά της γρίπης ή του τετάνου είναι ο ορισμός του τσατσιλικιού! Οι άμεσες παρενέργειες των mRNA πλατφορμών είναι ήδη γεγονός· αλλά μπροστά στις πιθανές (αρκετά λέμε) μεσο-μακροπρόθεσμες συνέπειες είναι … παρωνυχίδα!!!

Για να το πούμε σχηματικά και κάπως χυδαία, ώστε για να μην διαφύγει το νόημα: το να έλεγε κάποιος ότι το μοντέλο Τ της Ford (πρωτοκυκλοφόρησε το 1908) είναι ασφαλές σε άμεση σύγκριση με τις υπόλοιπες (ιππήλατες…) άμαξες της παλιότερης τεχνολογίας θα ήταν (το λιγότερο) ένα γελοίο διαφημιστικό τρικ του εμπορικού τμήματος της συγκεκριμένης αυτοκινητοβιομηχανίας – τίποτ’ άλλο.

Αυτοί που δεν θέλουν να τους θεωρούν ηλίθιους, ας παρακάμψουν την έτσι κι αλλιώς περιθωριακή ασταμάτητη μηχανή, και ψάξουν το θέμα συστηματικά, με υπομονή και με κριτικό πνεύμα. Θα βρουν ότι η «σκηνοθεσία» για το πως οι φαρμακο-μαφίες θα ξεφορτωθούν οποιαδήποτε έστω και έμμεση ευθύνη για αυτές τις μεσο-μακροπρόθεσμες συνέπειες (σε συνεργασία με τα κράτη…) έχει γίνει ήδη!!! Αφενός σαν το καθεστωτικό «παιχνίδι με τις λέξεις», αφού για παράδειγμα, στην έγκριση του FDA η γνωστή λέξη «παρενέργεια» (side effect) έχει εξαφανιστεί, και έχει αντικατασταθεί απ’ την μυστηριώδους νοήματος λέξη «αντίδραση» (reaction) ή δυο άλλες, «ανεπιθύμητο γεγονός» (adverse event)… Αφετέρου με τις καθαρές προετοιμασίες στησίματος της ανάποδης “κοινής δεξαμενής”. Ενώ σε ότι αφορά τον covid όποιος πεθαίνει και «ίσως» κάποια στιγμή ήταν θετικός πετιόταν στην δεξαμενή των «θυμάτων του θηρίου», τώρα όλες οι παρενέργειες (ακόμα και οι θάνατοι) θα είναι παντελώς άσχετοι με τα σανεμβόλια…

Πώς κάνετε έτσι; (λοιπόν…)

Comments are closed.