Διάχυτη τρομοκρατία

Τρίτη 22 Δεκέμβρη. Αν αυτή η έρευνα, σε 10 εκατομμύρια κατοίκους της Wuhan, και, κυρίως, τα συμπεράσματά της, μαθαίνονταν ευρύτερα στις δυτικές κοινωνίες θα ήταν ένα σοκ μεγαλύτερο απ’ τις δηλώσεις της κυρίας Van Kerkhove! Και ίσως διαλυόταν το «μυστήριο» του τι συμβαίνει, τελικά, με τον covid στον δυτικό κόσμο σε σχέση με την κίνα… Αλλά η Wuhan, η Wuhan που ήρθε τόσο κοντά σ’ αυτόν το δυτικό κόσμο σαν «παράδειγμα αποτελεσματικής καταστολής» (και παραμένει το αγαπημένο μοντέλο των σκληροπυρηνικών caradinieri), ξανάγινε μακρινή… Το ίδιο και η έρευνα που αποδείκνυε ότι οι «α-συμπτωματικοί» έχουν (απλά) ανοσία και δεν μεταδίδουν τον τσαχπίνη!

Γιατί, λοιπόν, τα δυτικά αφεντικά και τα δυτικά κράτη θέλουν ένα πολύ συγκεκριμένο «είδος επιστήμης», και όταν δεν μπορούν να σπεκουλάρουν ότι οι αντίπαλοι αυτού του είδους είναι «ψέκα» απλά τους κρύβουν, ακόμα κι αν έχουν κάνει μια έρευνα σε 10 εκατομμύρια άτομα, ακόμα κι αν πρόκειται για κατοίκους της «πηγής του κακού»; Μπορεί να θεωρηθεί «επιστημονική» αυτή η (ας την πούμε κομψά) μονομέρεια; Μπορεί να θεωρηθεί απόδειξη της «φροντίδας για την δημόσια υγεία»;

Όχι. Πρόκειται για ξεκάθαρα πολιτική επιλογή. Πολιτική επιλογή ήταν (και παραμένει) η Wuhan-1, η Wuhan του «απόλυτου lockdown», και σε καμμία περίπτωση η Wuhan-2, η Wuhan του οι ασυμπτωματικοί δεν μεταδίδουν τον ιό! Και η πολιτική επιλογή έχει σαφές περιεχόμενο και σκοπό: την κατασκευή και την συντήρηση ενός γενικού τρόμου, έτσι ώστε να επιταχυνθούν (όσο σταθεί δυνατόν) οι δομικές αλλαγές στις συμπεριφορές, στα ήθη, στις ιδέες, στην οργάνωση της εργασίας, στην οργάνωση της κατανάλωσης, για να προλάβει ο δυτικός καπιταλισμός τον ανατολικό!

Αυτές είναι οι πολιτικές επιλογές των αφεντικών και των συνειδητών ή μισοσυνειδητών συμμάχων τους. Και μας είναι απόλυτα εχθρικές σαν τέτοιες.

Τι είναι αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο;

Comments are closed.