Αναποδιές…

Δευτέρα 21 Δεκέμβρη. Τι κακό κι αυτό; Σαν φαρμακομαφιόζος θέλεις να «σώσεις την ανθρωπότητα» άλλη μια φορά, έχεις τα λεφτά, έχεις τα μήντια, έχεις τα antisocial media, έχεις τις πολιτικές βιτρίνες, έχεις τους «ειδικούς», έχεις τις περσόνες και τους influencers, έχεις τις αστυνομίες, τους στρατούς και τους συνταγματολόγους, σέρνεις κι ένα κάρο παραδομένους, έχεις δηλαδή τα πάντα που κρίνεις απαραίτητα στο τσεπάκι σου, κι ωστόσο σκάνε συνέχεια στραβές εκεί που υπολόγιζες ότι έχεις ανοίξει highway.

Πρώτον, το πλήθος σε εμπιστεύεται όλο και λιγότερο. Φυσικά με στημένες δειγματοληψίες της «κοινής γνώμης» μπορείς να παρουσιάζεις το αντίθετο· αλλά το πρόβλημα είναι πως όταν εμφανίζεις εικονικές πλειοψηφίες να πεθαίνουν για την γενετική τροποποίηση των κυττάρων τους, όσοι είναι αντίθετοι ή έχουν σοβαρές επιφυλάξεις απλά ησυχάζουν επιμένοντας: δεν θα γίνουν στόχος…

Δεύτερον, έχεις αυτές τις ξαφνικές (και σοβαρές) «αλλεργικές αντιδράσεις» σανεμβολιαζόμενων τόσο στο Joνυσταλεάν όσο και στην επικράτεια της αυτού μεγαλειότητας. Δεν είναι πολλές· ή, σίγουρα, δεν είναι πολλές εκείνες που χρειάστηκαν νοσοκομείο. Αλλά είναι ανεξήγητες, και επιπλέον ύποπτες αφού σαν φαρμακομαφιόζος ισχυρίστηκες ότι σανεμβολίασες 22.000 άτομα (πειραματόζωα έναντι αμοιβής, «εθελοντικά» δηλαδή…) και δεν υπήρξε πρόβλημα. (Λες αλήθεια capo;)

Τρίτον διαπιστώνεις μια «μετάλλαξη» του τσαχπίνη, ακριβώς στην πρωτεΐνη της ακίδας με την οποία φορτώνεις στα νανοσωματίδιά σου για να κάνεις πειρατεία στα ανθρώπινα ριβοσώματα. Είναι, τώρα, καιρός για τέτοια; Να πετάξεις όλες τις παρτίδες που έχεις πουλήσει ή είσαι έτοιμος να πουλήσεις, και να ξαναρχίσεις τα trials με καινούργιο φορτίο συνθετικού RNA;

Υπάρχουν πολύ σοβαρά, δομικά ζητήματα στην κορύφωση της εξελισσόμενης υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας. Μοιάζουν, και ως ένα βαθμό είναι, «τεχνικά». Ουσιαστικά όμως είναι πολιτικά – με την έννοια των τεχνικών της εξουσίας.

Προσέξτε, για παράδειγμα, τον τίτλο και τον υπότιλο (φωτο επάνω) ενός άρθρου της 26ης Μάη (του 2020) στην καθόλα ευϋπόληπτη επιθεώρηση “The Scientist”. Ο τίτλος λέει: οι ερευνητές για εμβόλιο για τον covid-19 λαμβάνουν υπόψη τους την ενίσχυση του ανοσοποιητικού (όσοι δεν ξέρουν θα το θεωρήσουν σαν «υπέρ»…) Ο υπότιτλος λέει: Δεν υπάρχει απόδειξη ότι οποιοδήποτε απ’ τα εμβόλια για τον κορονοϊό που βρίσκονται υπό ανάπτυξη χειροτερεύουν την μόλυνση απ’ αυτόν αντί να προσφέρουν ανοσία, αλλά το φαινόμενο αυτό είναι κάτι που οι επιστήμονες παρακολουθούν προσεκτικά.

Περί τίνος πρόκειται; Πρόκειται για το φαινόμενο που λέγεται «ενίσχυση εξαρτώμενη απ’ τα αντισώματα» (antibody-dependent enhancement / ADE)· μόνο που η «ενίσχυση» αφορά τον ιό! Είναι μια κατάσταση που έχει παρατηρηθεί σε κάποιες περιπτώσεις τεχνητών ανοσοποιήσεων, για την οποία η επιστήμη σηκώνει τα χέρια: τμήματα του ανοσοποιητικού συστήματος που θα έπρεπε να παίξουν τον ρόλο του «φύλακα» του οργανισμού, «συμμαχούν» με τον ιό αντί να τον εξουδετερώσουν, επιδεινώνοντας επικίνδυνα την μόλυνση. Η συγκεκριμένη «εκτροπή» έχει παρατηρηθεί μετά από εμβολιασμούς και ο δάγγειος πυρετός είναι η ιική μόλυνση που έχει μελετηθεί καλύτερα από άλλες γι’ αυτήν την «απρόοπτη» εξέλιξη.

Επαναλαμβάνουμε: η επιστήμη σηκώνει ως τώρα χέρια επ’ αυτού! Είναι, άραγε, κάποιες special μεταλλάξεις του Χ ή του Ψ ιού που «κοροϊδεύουν» το ανοσοποιητικό και υποδουλώνουν τα αντισώματα; Ή μήπως συμβαίνει κάποια γενετική «προσαρμογή» του οργανισμού μετά την τεχνητή ανοσία, που στην αρχή τον κάνει να «συνθηκολογεί» με τον ιό και, ύστερα, να υπεραντιδρά προκαλώντας σοβαρές ζημιές (ακόμα και θάνατο) στον ίδιο τον οργανισμό; Κανείς δεν ξέρει. «Μπορεί να φταίει το ότι οποιοδήποτε αντίσωμα μπορεί να ενισχύσει τον ιό αν το πάρεις σε μια δόση που δεν δουλεύει» σημειώνει ο James Crowe, ανοσολόγος στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου του Vanderbilt. «Αυτό είναι πολύ δύσκολο να μελετηθεί στους ανθρώπους».

Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει ανακοινωθεί ως τώρα σαν παρενέργεια… Δυστυχώς και να υπάρξει δεν θα ανακοινωθεί· είναι πολύ σοβαρό για να εμφανιστεί δημόσια… Ωστόσο σε εργαστηριακές (in vitro) δοκιμές έχει προκύψει ότι κάποιοι κορονοϊοί μπορούν όντως να μολύνουν κύτταρα παρά την ύπαρξη τεχνητών αντισωμάτων· και πιθανόν εξαιτίας της ύπαρξής τους να γίνονται ισχυρότεροι. «Αλλά είναι δύσκολο να συσχετίσεις αυτά που συμβαίνουν σε ένα τριβλίο με όσα μπορεί να συμβούν στο σώμα» σχολιάζει ο Crowe.

Το ηθικό δίδαγμα που θα έπρεπε να είναι κοινωνική κοινοτοπία είναι πως όλοι αυτοί που παίζουν τους «θεούς» με το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα νομίζοντας ότι με μερικές ηλεκτρονικές προσομοιώσεις τα έχουν καταλάβει όλα (ή μπορούν να το υποκριθούν, για να πουλήσουν και να ελέγξουν) έχουν διαπράξει ήδη εκείνο που κάτι παλιοί πολιτισμοί ονόμαζαν Ύβρι. Αν δεν εμποδιστούν περισσότερες «αναποδιές» φαίνονται στον ορίζοντα· και το μικρότερο κακό θα το πάθουν οι μαφιόζικες εταιρείες τους…

Comments are closed.