Υγιεινιστικός πανικός;

Πέμπτη 12 Νοέμβρη. Το ρημαδογκουβέρνο (και η ιερά σύνοδος της υγείας) δείχνουν συμπτώματα ρεταρίσματος. Τα “μέτρα” τους γίνονται όλο και πιο αλλοπρόσαλλα· κυρίως όμως δείχνουν πανικό. “Σήμερα θα κάνετε αυτό”… “όχι, όχι, αύριο απαγορεύονται κι αυτά”… “ντάξει, αυτό θα το αλλάξουμε και θα το κάνουμε αλλιώς”.

Κατά την ταπεινή μας άποψη αυτό είναι αναμενόμενο, συμβαίνει και αλλού – μόνο που στο ελλαδιστάν συμβαίνει με άψογα ελληνικό τρόπο. Το ρημαδογκουβέρνο και το ιερατείο έχουν στριμωχτεί ανάμεσα σε μια γενική κοινωνική διάθεση ανυπακοής που ίσως να μην εξελιχθεί σε ανοικτή εξέγερση, μοιάζει όμως πολύ με αποσπάσματα του θρυλικού “Πεθαίνω σα χώρα”· απ’ την άλλη είναι δέσμιοι της θανατοπολιτικής τους, που έχει εξαχρειωθεί, και την οποία δεν μπορούν να εγκαταλείψουν. Για πολλούς και διάφορους λόγους (φαντάζεσθε η microsoft και η pfizer να αναστείλουν τις επενδυσάρες τους στα μέρη μας για τιμωρία;)

Ένα απλό παράδειγμα: μετά την ενάτη εσπερινή απαγορεύουν την κατ’ οίκον διανομή φαγητού / delivery!… Το σκέφτηκαν καλά; Μπορούν να αποδείξουν ότι είναι «μέτρο κατά της διασποράς του ιού»; (Ας μην πούμε καμμιά χοντρή κουβέντα): κάμποσες χιλιάδες αδελφοί της ασφάλτου πετιούνται στα σκοινιά (και τα αφεντικά τους επίσης, αλλά αυτό δεν μας αφορά), ενώ ταυτόχρονα οι πελάτες είτε θα πρέπει να παραγγέλνουν απ’ το απόγευμα, είτε θα πρέπει να τρώνε τα νύχια τους καθώς θα βουλιάζουν σε κάποιο σήριαλ. Σκατοζωή, σκατόκοσμος και σκατοκοινωνία!

Θα το πάρουν πίσω; Έτσι λέμε. Θα προεκτείνουν τις απαγορεύσεις μέχρι τα μέσα Δεκέμβη; Έτσι λένε. Ποιός θα φταίει; Εμείς – λένε. Όποιος πεθαίνει πια στο ελλαδιστάν για έναν μόνο λόγο πεθαίνει, απ’ τον covid… Αλλά το παραμυθάκι του θανατόμετρου το έχουν πάρει πια χαμπάρι πολλοί.

Πόρκα κυβερνητική μιζέρια: να μας κρατήσουν φυλακισμένους μέχρι να έρθουν οι σωτήρες με τα νανοσωματίδια και την γενετική μετάλλαξη στα μιτοχόνδρια των κυττάρων μας (: mRNA εμβόλια….)…

Μήπως να δώσουν τα κλειδιά των φυλακών μας στον νυσταλέο Jo; Ή μήπως καλύτερα στον φίλο τους τον χασάπη του Καΐρου;

(φωτογραφία: Ή κρύβουν στα χέρια τους το μέλλον της ανατολικής Μεσογείου, ή προσπαθούν να τα καθαρίσουν απ’ το αντισηπτικό…)

Comments are closed.