Ο νόμος και η τάξη μ.c. 2

Δευτέρα 9 Νοέμβρη. Στην επικράτεια της άλλης βασίλισσας, της κανονικής, υπό τον κάπως στραπατσαρισμένο πρωθυπουργό Borduk, ο στρατός αναλαμβάνει καθήκοντα μαζικού παιδιάτρου – επειδή οι συνθήκες το απαιτούν… Ο διευθυντής μιας ιδιωτικής τεχνικής σχολής στο Liverpool έστειλε πριν 3ημέρες στους γονείς και κηδεμόνες ένα ενημερωτικό και πανηγυρικό γράμμα:

…Όπως γνωρίζεται το Liverpool ανήκει στην κατηγορία 3 των κανόνων ασφαλείας [υγιεινιστικής εννοεί, τουλάχιστον κατ’ αρχήν].

Με χαρά μου σας ενημερώνω ότι το Broadgreen International School βρίσκεται στην προνομιούχο θέση να είναι ένα απ’ τα πρώτα σχολεία που θα κάνουν το τεστ στην περιοχή μας.

Συνάντησα σήμερα το απόγευμα αντιπροσώπους του Βρετανικού Στρατού που θα βρίσκονται στο σχολείο την επόμενη εβδομάδα για να κάνουν τεστ covid-19 σε όλους τους μαθητές και το προσωπικό μας. Κάθε παιδί και ενήλικος θα ταυτοποιηθεί με έναν μοναδικό barcode για να διασφαλιστεί η ατομική ταυτοποίηση του τεστ και των σχετικών αποτελεσμάτων…

… Περιμένω ότι το τεστ στο BGIS θα αρχίσει την Δευτέρα 9 Νοέμβρη…

… Υπό την συνηθισμένες συνθήκες η γονική άδεια είναι απαραίτητη για το τεστ σε παιδιά, αλλά υπ’ αυτές τις προκλητικές και χωρίς προηγούμενο συνθήκες αυτό δεν είναι δυνατόν, οπότε σας ρωτάμε αν θέλετε να εξαιρεθεί το παιδί σας απ’ αυτό το τεστ. Σ’ αυτήν την περίπτωση απαντήστε γραπτά την Δευτέρα το πρωί…

Ηθικό δίδαγμα αγγλικού τύπου:

Α) Υπό τις συνηθισμένες συνθήκες είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση για ιατρικές εξετάσεις στο σχολείο… Υπό τις καινούργιες «κανονικές» συνθήκες αντιστρέφουμε αυτά που ξέρατε, και την θεωρούμε δεδομένη… Αν έχετε αντίρρηση και τολμάτε, ας μας το πείτε (θα έχουμε ανάψει μια φωτιά στο προαύλιο για να πετάξουμε τους «αρνητές» και τα παιδιά τους…)

Β) Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα έρθει ο British Army να μας τσεκάρει, και δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθούμε που το θρυλικό NHS του βασιλείου μας αντιμετωπίζει σαν κατεχόμενο πληθυσμό και στέλνει φαντάρους και αξιωματικούς να μας κοιτάξουν, αντί να στείλει πολιτικούς γιατρούς και νοσοκόμους. Υποθέτουμε ότι κατ’ αρχήν είναι θέμα κόστους· και αμέσως μετά θέμα καθεστώτος…

Γ) Μην ανησυχείτε, έχουμε φροντίσει να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος να μπερδευτούν τα δείγματα. Κάθε παιδί (και μέλος του προσωπικού) θα πάρει τον barcode του, που θα συνοδεύει τα δείγματα και τα αποτελέσματα. Έτσι προστατεύονται οι (πολιτικές) ταυτότητες απ’ το πιθανόν αδιάκριτο βλέμμα του British Army, αλλά επίσης συνηθίζουμε στην ιδέα της ψηφιακής ταυτότητας υγείας.

Δ) Είμαστε στη θέση του «πιλότου» του νέου συστήματος τεστ για τον covid. Αυτό το σύστημα λέγεται “Lateral Flow System” (που σημαίνει στα ελληνικά: στιγμιαίος, γρήγορος έλεγχος). Είναι ένα σύστημα με μέλλον, όπως έχουμε κουβεντιάσει με τους εκπροσώπους της Public Health: γενικά μιλώντας εκτός απ’ τις διαρκείς εκπαιδευτικές εξετάσεις ας συνηθίσουμε και στις εξίσου διαρκείς ιατρικές. (Υποχρεωτικά…)

Ντάξει. Στην ώρα τους συμβαίνουν όλα αυτά…

(φωτογραφία μέση: Πείτε το προκατάληψη, αλλά αυτό το πλάνο στρατού – που – κάνει – τεστ – σε – σχολείο δεν ταιριάζει περισσότερο με βασανιστήρια σε φυλακές;

φωτογραφία κάτω: Φοιτητές στο Μάτζεστερ κατεβάζουν τα κάγκελα με τα οποία το πανεπιστήμιο οχύρωσε τις εστίες, απέναντι στον covid και όσους μπορεί να τον μεταφέρουν… «Είναι σα να βρισκόμαστε σε φυλακή» δήλωσαν… Και ποιό είναι το πρόβλημα; Είστε ανεύθυνοι και «covididiots» θα έλεγε ο κάθε καλός και κοινωνικά υπεύθυνος στρατιώτης…)

Comments are closed.