Ο δρόμος προς την αθανασία; (2)

Σάββατο 7 Νοέμβρη. Ο πιο κάτω πίνακας είναι ελληνικής προέλευσης (και ίσως είναι γνωστός περισσότερο απ’ τους από πάνω) – και πολύ δύσκολα θα καταλόγιζε κανείς στην ελστατ ότι κάνει «πλάτες» σε … «συνωμοσιολόγους»!!! Μάλλον δουλεύει σε απόσταση απ’ την τρομοεκστρατεία, επειδή κάποιος κρατικός οργανισμός πρέπει να μαζεύει τα πραγματικά στοιχεία! Αφορούν το πρώτο εξάμηνο του 2020· όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι σ’ αυτό το διάστημα ήταν που έγινε ο μαζικός «εμβολιασμός» του ντόπιου πληθυσμού με το δηλητήριο του φόβου του θανάτου (λόγω covid).

Απ’ τον πίνακα τονίζουμε ώστε να είναι διακριτά τα μεγέθη / απολογισμούς θανάτου από οποιαδήποτε αιτία το πρώτο εξάμηνο κάθε μιας απ’ τις επόμενες χρονιές:

2016: 60.339

2017: 65.756

2018: 60.616

2019: 65.496

2020: 64.469

Απλή γνώση των αριθμών δείχνει ότι το «φονικό» (λόγω covid!) πρώτο εξάμηνο του 2020 είχε λιγότερους νεκρούς συνολικά απ’ το 2019 και το 2017, και περισσότερους απ’ το 2016 και το 2018. Τίποτα ιδιαίτερο δηλαδή.

Φυσικά τα σαπισμένα μυαλά θα υποστηρίξουν δύο πράγματα. Πρώτον, ότι ο χαμηλός (και πάντως εντός των συνηθισμένων μιας γερασμένης κοινωνίας) αριθμός θανάτων του πρώτου εξάμηνου του 2020 οφείλεται στις καθολικές απαγορεύσεις. Και δεύτερον, ότι ο μικρότερος του 2019 αριθμός (αν και μεγαλύτερος του 2016 και του 2018) οφείλεται … στη μείωση των τροχαίων (λόγω γενικών απαγορεύσεων).

Η αποκάλυψη της βλακείας (ή, έστω, της βαθιάς άγνοιας) του πρώτου «επιχειρήματος» γίνεται εύκολα απ’ τα στοιχεία του euromomo για το ελλαδιστάν: απ’ τα μέσα του καλοκαιριού ως και πριν μια εβδομάδα, χωρίς καθολικές απαγορεύσεις (αλλά με άπειρη θανατοπολιτική προπαγάνδα περί «αύξησης κι άλλης αύξησης κι άλλης αύξησης των κρουσμάτων) η γενική θνησιμότητα ήταν φυσιολογική. Παρότι η «κοινή δεξαμενή» οργιάζει πλέον, τόσο σε σχέση με το ποιοί θάνατοι χρεώνονται στον covid, όσο και σε σχέση με το πως προκύπτουν τα «θετικά» τεστ! Απλά (για το πρώτο) μεταφέρονται πια όλο και πιο ξετσίπωτα θάνατοι από άλλες αιτίες στον covid…

Όσο για το καταπληκτικό «θεώρημα» της μείωσης των τροχαίων (που υπονοεί ότι οι γενικές απαγορεύσεις είχαν πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα…) ιδού ένας ακόμα πίνακας της ελστατ: υπήρξε πράγματι μείωση (και μακάρι να μην υπήρχε ούτε ένα νεκρός ή σοβαρά τραυματίας από τροχαία!) του καραντινάτου 2020 σε σχέση με το συνηθισμένο 2019 – κατά 68 άτομα. Καλύτεροι δρόμοι, καλύτερη σήμανση και, κυρίως εξαφάνιση της μαφίας των διπλωμάτων θα είχαν πολύ πιο ευεργετικά αποτελέσματα…

Ο συνδυασμός όλων των πιο πάνω στοιχείων δείχνει (υποστηρίζουμε) πέρα από κάθε αμφιβολία δύο πράγματα. Πρώτον ότι σε ότι αφορά τους νεκρούς, έχει γίνει άγνωστης έκτασης «ντουμπλάρισμα» θανάτων που οφείλονται σε «συνηθισμένες» αιτίες, για να χρεωθούν στον covid. Η «κοινή δεξαμενή» βοά!

Δεύτερον, η τρομοκστρατεία έχει στηριχτεί, έχει παράξει και αναπαράγει μια εξαιρετικά διεστραμμένη αντίληψη για την πραγματικότητα! Λέγονται τερατώδη ψέμματα, ψέμματα που θα έκαναν ακόμα και τον Γκέμπελς να κοκκινίσει, από «ειδικούς» και κοινούς πληρωμένους δημαγωγούς του σκοινιού και του παλουκιού, που γίνονται πιστευτά εδώ και μήνες απλά και μόνο εξαιτίας της άγνοιας του πληθυσμού. Και, επιπλέον, εξαιτίας του τρόπου που έχει εξατομικευτεί / ιδιωτικοποιηθεί (: αποκοινωνικοποιηθεί) και ψυχο-παθολογικοποιηθεί μαζικά ο φόβος του θανάτου στις post-industrial δυτικές κοινωνίες. Αποδεικνύεται εύκολο να τρομάξει ο ήδη γενικά και αόριστα φοβισμένος από κάτι ανύπαρκτο που οι μηχανισμοί του Θεάματος του πλασάρουν σαν «υπαρκτό»· και δεν αναφερόμαστε στον ιό τον ίδιο αλλά στην φονικότητά του.

Κατασκευάζεται μια «παράλληλη πραγματικότητα» μακράς πνοής που έχει αρχίσει κιόλας να «κατοικείται»; Ναι, είναι πολύ πιθανό…

Comments are closed.