Να γιατί κάνετε λάθος με τις δικτατορίες!!

Τρίτη 17 Νοέμβρη. Η αλήθεια έλαμψε! Κι έτσι ξεστραβώθηκε και η ασταμάτητη μηχανή: τα πραξικοπήματα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα! Το λένε οι “ειδικοί” (και ποιός τολμάει να τους αμφισβητήσει;), το είπε ακόμα και ο γίγαντας της συνταγματολογίας Βενιζέλος (ατυχής συνωνυμία με εκείνον που είχε φτιάξει την συνταγματική ρύθμιση για την ασυλία των πολιτικών…).

Φαίνεται πως δεν έχει υπάρξει αστικό σύνταγμα που να μην έχει κάπου αστερίσκους· και δεν υπάρχει αστερίσκος που να μην αξιοποιήθηκε δεόντως, όταν τα αφεντικά είχαν την ανάγκη, κατά των βεβαιοτήτων που είχαν κοιμήσει τους υποτελείς ως προς τις σχέσεις με το κράτος τους. Στην πιο πρόσφατη ελληνική περίπτωση ο αστερίσκος εκδηλώθηκε με τον νόμο “υγιεινιστικής έκτακτης ανάγκης” (νο 4683/2020) του περασμένου Μάρτη (ψηφίστηκε με όλα τα τυπικά απ’ το κοινοβούλιο) που έλυσε τα χέρια της διακυβέρνησης μέσω διαταγμάτων. Κατόπιν τούτου (λένε οι έμποροι της θεσμικής τάξης συνταγματολόγοι) όλα είναι σωστά, νόμιμα και ηθικά: και οι έφοδοι σε σπίτια, και κάθε είδους απαγόρευση (ακόμα και η πιο διεστραμμένη), και η θανατοπολιτική, και η “κοινή δεξαμενή”, και η δημιουργική λογιστική θανάτου, και τα ιατρικά πειράματα, και οι εγκάθετοι του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος, και ο εμβολιασμός του πόπολου με απεριόριστες δόσεις παράνοιας. Αρκεί στο τέλος να γράφει: Πιστεύω σε μια Υγεία, μητέρα Παντοκρατόρισσα…

Τα «κλειδιά» των αστερίσκων, που κάνουν αυτονόητο (για όσους έχουν εξουσία) το αδιανόητο (για τους υποτελείς) είναι η «αρχή της αναλογικότητας» και η «ερμηνεία». Τί είναι η «αρχή της αναλογικότητας»; Αν είναι να πέσει ένας κομήτης στο κεφάλι σου δεν την βγάζεις με ομπρέλα! Πράγμα που σημαίνει πως κάθε σωστός (συνταγματικά πάντα!) πραξικοπηματίας οφείλει, πριν απ’ όλα, να κατασκευάσει έναν κίνδυνο τέτοιο που να «δικαιολογεί» το πραξικόπημα που σκοπεύει να κάνει! Elementary! Δεν κάνεις πραξικόπημα επειδή θα πέσει βροχή… Το κάνεις επειδή θα πέσει κομήτης! Ποιός θα είναι ο κίνδυνος; Ο κομμουνιστικός; Ο αναρχικός; Ο ιικός; Όποιος και νάναι οφείλει να είναι «σκοτεινός», «ασαφής», «δόλιος», «διεισδυτικός», «αόρατος», πανταχού παρών και τα πάντα πληρών: ο διάολος ο ίδιος και οι μεταμορφώσεις του!! Όταν κατασκευαστεί αυτός ο κίνδυνος ο συνετός συνταγματολόγος θα δείξει τον αστερίσκο και θα πει: και τώρα Κύριε περάστε! Ιδού η κυριαρχία Σας! Αυτό είναι το καθαρά επιστημονικό καθήκον του!

Όσο για την ερμηνεία; Τί είναι «ερμηνεία» στο θέμα μας; Είναι αυτό που ίσως υποπτεύεσθε: τα «fake news» της εξουσίας ως «real news»! Κι όπως θα έλεγε είτε ο Carl Schmitt είτε ο Αδόλφος Χίτλερ, είτε οποιαδήποτε σοβαρή κρατική υπηρεσία: όταν νικάς τα ψέμματά σου ξεχνιούνται.

Όμως ο γιγάντιος συνταγματολόγος Βενιζέλος (ατυχής συνωνυμία και τα λοιπά…) το τερμάτισε συνεντευξιαζόμενος χτες με τον πρωϊνό (και) ραδιοφωνικό αρχιδημαγωγό του μηντιακού συγκροτήματος Αλαφούζου (καμμία σχέση με την microsoft…). Ποιό είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί κατά παράβαση των πραξικοπηματικών προσταγών; Ποιό είναι το έσχατο σημείο συνωμοσίας για την καταστροφή του πραξικοπηματικού υγιεινιστικού πολιτεύματος; Όχι ο εορτασμός της επετείου – αυτός είναι για κατανάλωση. Ότι (σύμφωνα με τα μεστά λόγια του συνταγματολόγου)… μπορεί αύριο να βγει η ένωση … εε… «τάδε», «για την προστασία των δικαιωμάτων», ή η ένωση «δείνα» που εκφράζει μια ομάδα δικαστικών λειτουργών, και να πει ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εμβολιάζεται ή να μην εμβολιάζεται!!! (Αρχιδημαγωγός: Χμμ.. Σωστό!)

Ε, όχι! Όχι κι αυτό!!! Άκου να έχει ο καθένας το δικαίωμα να μην εμβολιάζεται! Άκου να έχει ο καθένας το δικαίωμα να αμφισβητεί την γενετική μηχανική! Πού θα πάμε έτσι;

Σ’ ευχαριστούμε Τεράστιε!!! Είναι κρίμα που δεν σε προσέχει το πόπολο όσο θα έπρεπε: επιβεβαιώνεις τι σόι είναι οι νόμοι που έχουν αρχίσει να μας επιβάλλονται… Και τι σκοπό έχουν.

Comments are closed.