Κανένα άσυλο για τους απροσάρμοστους

Κυριακή 15 Νοέμβρη. Τα ιδρύματα δεν έχουν άσυλο. Ούτε και τα σπίτια. Μόνο τα αφεντικά έχουν…

Θα πρέπει να υπάρχουν στα μέρη μας αρκετοί υπερασπιστές των ανθρώπινων και των πολιτικών δικαιωμάτων. Αλλά έχουν πάθει μια περίεργη, covid originated και πολλαπλά χρήσιμη (δηλαδή συνένοχη) αφλογιστία. Μάλλον είναι “πρώην”… Αλλιώς δεν θα περνούσε ντούκου αυτό που έγινε στη Σαλονίκη – για αρχή…

Σύμφωνα με το (τυπικό) σύνταγμα και τους (τυπικούς) νόμους τα σπίτια, οι κατοικίες, προστατεύονται απ’ το οικιακό άσυλο. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι απαγορεύεται η μπούκα στα σπίτια της «αρχής» (της αστυνομίας δηλαδή), ειδικά τη νύχτα, εκτός αν συμβαίνει αυτόφωρο κακούργημα: φόνος ή απόπειρα φόνου, βιασμός ή απόπειρα βιασμού…. Κατά τα υπόλοιπα, όλες τις ώρες του 24ώρου, η έφοδος της «αρχής» σε τόπο κατοικίας, σε οικιακό άσυλο, απαιτεί εισαγγελική εντολή σε σχέση με διάπραξη συγκεκριμένων αδικημάτων· και παρουσία εισαγγελέα.

Αυτά ίσχυαν π.c. Τώρα οι ντόπιες αρχές, με σημαία την «μόλυνση» και, άρα, την «αντικοινωνικότητα των συναθροίσεων άνω του ενός ατόμου», κάτω απ’ τα θορυβώδη επαινετικά χειροκροτήματα των δημαγωγών (και των caradinieri) έβαλαν το πρώτο αλλά και διδακτικό καρφί στο φέρετρο ίσως της πιο σημαντικής θέσμισης των αστικών επαναστάσεων: της προστασίας του ιδιωτικού χώρου έναντι των αρχόντων, της βίας και της αυθαιρεσίας τους. (Κι όταν οι χειροκροτητές καταλάβουν σε τι έγιναν συνεργοί θα είναι αργά, πολύ αργά… και θάχουν κουραστεί).

Τι έγινε, λοιπόν; Δεκαεφτά άτομα, 17 ολόκληρα άτομα (αίσχος!!!) έκαναν πάρτυ γενεθλίων (τρεις φορές αίσχος!) σε σπίτι (δέκα φορές αίσχος!!) στη Σαλονίκη… Ήταν και ξένοι: φοιτητές και φοιτήτριες του erasmus… (εκατό φορές αίσχος!!!). Ποιός ξέρει; Μπορεί και να ακουμπούσε ο ένας τον άλλον!!! (Ααααα!!!!! χίλιες φορές αίσχος!!!) Εννοείται ότι η «αρχή» μπούκαρε για να αποκαταστήσει την δημόσια τάξη και δημόσια υγεία, που έχουν γίνει η διπλή ενιαία όψη του ίδιου κίβδηλου νομίσματος.

Ήταν απαράδεκτο αυτό που τόλμησαν – ε; Άκου 17 άτομα να κάνουν πάρτυ!!! Κάθε παράβαση του νόμου τιμωρείται με εξάρθρωση του ώμου – το είπε κι ένας εισαγγελέας… Αλλά (αν ίσχυε ακόμα το τυπικό σύνταγμα…) ποιο ακριβώς αυτόφωρο κακούργημα διέπρατταν αυτοί οι 17 παραβατικοί εν χορδαίς και οργάνοις; Κανένα!… Και τότε;

Τότε: αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε!! (λένε οι πραξικοπηματίες και οι οπαδοί τους). Το «ιδιόμορφο Δίκαιο της Ανάγκης» καταργεί όλα τα βασικά (και κατοχυρωμένα) δικαιώματα, γιατί η «Νέα Τάξη» (το πραγματικό όνομα της «νέας κανονικότητας») δεν θέλει να έχει κανένα όριο και κανέναν περιορισμό στο που θα επιβάλλεται. Η «Νέα Τάξη» θέλει να μας ισοπεδώσει – σαν «καμπύλες»…. Η «Νέα Τάξη» δεν θέλει να κατακτήσει απόλυτα μόνο τους δημόσιους χώρους / χρόνους· θέλει κι ό,τι έχουμε ιδιωτικό. Θέλει τα σπίτια, τις σχέσεις μας, τις συνήθειές μας, τα κορμιά μας, τα κύτταρά μας…. Η «Νέα Τάξη» είναι σαρκοφάγα. Και δρα.

Τι είναι που δεν καταλαβαίνετε γαμώτο; Μπροστά στα μάτια μας γίνονται όλα αυτά!!! Ούτε «συνωμοσίες» ούτε τίποτα. Στο άπλετο φως της ημέρας, με όλη την διδακτική δημαγωγία στο φουλ.

Τα δεχόμαστε; Τα ανεχόμαστε;

Comments are closed.