Δυτικότερα της Yerevan…

Δευτέρα 16 Νοέμβρη. Με κάποια καθυστέρηση “ειδικοί” (πανεπιστημιακοί) και δημαγωγοί του εθνικού κορμού ανακάλυψαν τι έγινε στο Nagorno Karabakh… Ο «αιώνιος εχθρός» που εδώ και χρόνια βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης (σύμφωνα μ’ αυτούς τους δημαγωγούς και τους «ειδικούς») νίκησε (και) εκεί!… Και το ακόμα χειρότερο, που αναγκάζονται να παραδεχτούν τα τσιράκια του ελληνικού ιμπεριαλισμού… Nίκησε με τον ίδιο τρόπο που έχει νικήσει και στο συριακό και στο λιβυκό πεδίο μάχης: σε συνεργασία με την Μόσχα…

Ένας τρόπος για να κρυφτεί (;) απ’ το ντόπιο πόπολο ότι το ελλαδιστάν έχει ενταχτεί οργανικά στον 4ο παγκόσμιο πόλεμο, στο πλευρό της Ουάσιγκτον και των όποιων συμμάχων τους, είναι να παρουσιάζονται οι νίκες της Άγκυρας περιπτωσιολογικά, δύσθυμα, εμβόλιμα στα όνειρα για την κατάρρευσή της. Επιπλέον η ελπίδα ότι το Joνυσταλεάν θα είναι πιο γενναιόδωρο απ’ το ψοφιοκουναβιστάν (απέναντι στο ελλαδιστάν) και, κυρίως, πιο αποτελεσματικό απέναντι στην Άγκυρα κρατιέται πάντα ζωντανή: ο ελληνικός ιμπεριαλισμός είναι διασωληνωμένος με τον αμερικάνικο (κυρίως) και με τον ισραηλινό συμπληρωματικά. Ωστόσο μέσα στο 1,5 χρόνο της ως τώρα θητείας του το ρημαδογκουβέρνο έχει εισπράξει μαζεμένες όλες τις ήττες της «εθνικής γραμμής» που είχαν προωθήσει με πάθος και ενθουσιασμό νεοφώτιστου οι φαιορόζ· εκτός από μια: περισσότερες αμερικανικές βάσεις, παντού!

Στο πιο πάνω χάρτη δείχνουμε πολύ χοντρικά και σχηματικά το γιατί κανένας δυτικός ιμπεριαλισμός (αρχίζοντας απ’ τον αμερικανικό) δεν πρόκειται να επιδιώξει διαζύγιο με τον τουρκικό, εφόσον ο 4ος παγκόσμιος πόλεμος έχει σαν έναν βασικό πόλο του του ευρασιατικό project. Με πράσινο χρώμα υποδεικνύουμε τις περιοχές επιρροής (ή αυξημένης επιρροής) της Άγκυρας· με κόκκινο εκείνες της επιρροής της Μόσχας· και με μπλε τις κινήσεις / τάσεις του άξονα (υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον) στη βαλκανική, στην ανατολική Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, αν «χαθεί οριστικά» για τους δυτικούς ιμπεριαλισμούς ο τουρκικός, κι αν συμμαχήσει αποκλειστικά και μόνο με τον ρωσικό (κάτι που ούτε η Μόσχα ούτε η Άγκυρα θέλουν, για τους λόγους τους ο καθένας – θέματα τακτικής…), το μεγαλύτερο μέρος των βαλκανίων χάνεται! Σ’ αυτήν την περίπτωση το ελλαδιστάν θα γίνει μια ασήμαντη «άκρη χερσονήσου» στην ανατολική Μεσόγειο, πολύ μικρότερης σημασίας απ’ αυτήν που είχε η Σικελία και η νότια ιταλία στον β παγκόσμιο πόλεμο… Κι αν ο ιταλικός καπιταλισμός αναζητήσει μια «καλύτερη τύχη» προσεγγίζοντας το ευρασιατικό project, τότε η ελληνική προεξοχή γίνεται εντελώς άχρηστη.

Ζώντας με τις μεγαλειώδεις φαντασιώσεις τους, τα αφεντικά και οι λακέδες του ελληνικού ιμπεριαλισμού δείχνουν ανικανότητα να αναγνωρίσουν τα πραγματικά δεδομένα. Αν η καλύτερη περίπτωση που μπορούν να φανταστούν είναι ότι το Αιγαίο (και η στεριανή επικράτεια) θα μπορούσαν να ανατιμηθούν γεωπολιτικά (αποφέροντας αντίστοιχες προσόδους) σαν «γραμμή μετώπου» απέναντι στο ευρασιατικό project, τότε να είστε σίγουροι πως όλοι αυτοί έχουν έτοιμες βαλίτσες και άνετα σπίτια αλλού, για να την κάνουν με πρώτη ευκαιρία· αφήνοντας το πόπολο, σαν κρέας, στο έλεος drones, πυραύλων, και όλων των υπόλοιπων… Αν πάλι ελπίζουν στ’ αλήθεια ότι το τουρκικό καθεστώς όπου νάναι καταρρέει, τότε θα ήταν τίμιο εκ μέρους μας να τους πετάξουμε στη θάλασσα με μια μεγάλη πέτρα δεμένη στο πόδι τους. Η καλντέρα της Σαντορίνης έχει αρκετό βάθος έτσι ώστε να μην τους ξαναδούμε ποτέ.

Η νίκη του μπλοκ της Αστάνα στο Nagorno Karabakh, που ακολουθεί την επίσης πολύ πρόσφατη νίκη της τουρκο-ρωσικής «πένσας» στο λιβυκό πεδίο μάχης, δεν είναι απ’ αυτά τα θέματα που τα ξεπετάνε τα ηλίθια πατριωτικά κωθώνια των μήντια και οι μισθοδοτούμενοι πανεπιστημιακοί «ειδικοί». Οι αλλαγές στους συσχετισμούς δύναμης στην ευρύτερη περιοχή δεν είναι, επίσης, θέμα για κατάρες.

Απ’ την μεριά μας ξέρουμε το σωστό, αν και δεν έχουμε καταφέρει να το διασπείρουμε: εργατική, αντεθνικιστική και αντι-ιμπεριαλιστική ουδετερότητα!

Comments are closed.