Άλμα επί κοντώ (με στρώμα τους μαζικούς φόβους)

Κυριακή 22 Νοέμβρη. Τι είναι, λοιπόν, αυτή η θρυλική “αποτελεσματικότητα” (efficiency) των mRNA εμβολίων, που μαφιόζοι σωτήρες σαν την pfizer, την biontech, την moderna (και ποιος ξέρει ποιο μαγαζί ακόμα;) διαφήμισαν (για το καλό της τσέπης των μετόχων τους), ε; Τι σημαίνουν αυτά τα «90%», «95%», κλπ;

Σημαίνουν, άραγε, πως όποιος / α υποστεί αυτά τα εμβόλια έχει «90%» ή «95%» πιθανότητα να αναπτύξει ανοσία κατά του covid; Αυτό πρέπει να νομίσει το πόπολο· και οι δημαγωγοί, επαγγελματίες ή/και ερασιτέχνες, «ειδικοί» ή ανειδίκευτοι, «μπανάνες» ή «μπρόκολα», θα φροντίσουν να ενισχύσουν μια τέτοια πεποίθηση, με εκδηλώσεις θαυμασμού, σικέ βεβαιότητες, επιχειρήματα πατσαβούρες, και άλλα ψυχοσυναισθηματικά…

Όμως αυτά τα νούμερα δεν έχουν καμμία σχέση με τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργούνται στις μάζες! Ας δούμε τι σημαίνουν.

Οι pfizer / biontech έκαναν τις δοκιμές του mRNA εμβολίου τους («φάση 3») σε 38.955 εθελοντές (πειραματόζωα), νέους και υγιείς και των δύο φύλων, σε διάφορα σημεία του κόσμου. Οι μισοί / μισές (19.478) έκαναν εμβόλιο με νεράκι (με κάτι ουδέτερο εν πάσει περιπτώσει) και οι άλλοι μισοί / μισές (19.477) με το mRNA εμβόλιο. Το κατά πόσον το εμβόλιο κάνει δουλειά προκύπτει απ’ την σύγκριση των (όχι επι τούτου) μολύνσεων σ’ αυτές τις δύο ομάδες· πρόκειται για πάγια τακτική όταν γίνονται τέτοιου είδους δοκιμές.

Απ’ τους / τις 19.478 με το placebo «φάρμακο» του δίδυμου pfizer / biontech βρέθηκαν μετά από κάποιο διάστημα (δεν ξέρουμε πόσο ακριβώς) να έχουν «κολλήσει» covid 85. Από τους / τις 19.477 που εμβολιάστηκαν με το mRNA βρέθηκαν να έχουν «κολλήσει» 9. Η «αποτελεσματικότητα» που διαφημίζεται προκύπτει αν διαιρεθεί ο αριθμός όσων μολύνθηκαν απ’ το placebo group (85) με το σύνολο των μολυσμένων (85+9=94): 85/94=90,4%… Αυτό ήταν το νούμερο «αποτελεσματικότητας» που διαφήμισε το δίδυμο pfizer / biontech σε μια πρώτη φάση!

Ανάλογα έπραξε και η moderna. Το δικό της πλήθος πειραματοζώων ήταν (περίπου) 30.000. Απ’ τις 15.000 που εμβολιάστηκαν με ζαχαρόνερο προέκυψε αργότερα ότι είχαν μολυνθεί 90· ενώ απ’ όσους εμβολιάστηκαν με το δικό της mRNA εμβόλιο μολύνθηκαν 5. (Εντελώς τυχαία αυτοί οι δύο αριθμοί ήταν ελαφρά τσιμπημένοι σε σχέση με εκείνους των pfizer / biontech, ο «κακός» προς τα πάνω και ο «καλός» προς τα κάτω…) Σύνολο μολυσμένων 95. Οπότε 90/95=94,7%.

Ας το πούμε: ως εδώ οι εταιρείες δεν έχουν κάνει κάτι «βρώμικο». Αυτός φαίνεται να είναι ένας στάνταρ τρόπος με τον οποίο οι φαρμακοβιομηχανίες μετράνε (με διπλά δείγματα, ένα placebo και ένα κανονικό) την αποτελεσματικότητα των εμβολίων τους. Όμως αυτά δεν είναι νούμερα για να πουλιούνται στον κόσμο· αποτελούν υλικό των εσωτερικών, «τεχνικών» διαδικασιών, που εκτιμώνται με ειδικά κριτήρια, και πάντως σε καμμία περίπτωση με τον τρόπο που προβάλλονται για μαζική κατανάλωση!

Ένα παράδειγμα, για να γίνει σαφές αυτό που λέμε. Έστω ότι το σύνολο των μολυσμένων ήταν 100, αλλά (τύχη κακή…) και στην μία ομάδα (placebo) και στην άλλη (κανονικό εμβόλιο) οι μολυσμένοι ήταν από 50. Τότε η τεχνική διαίρεση θα ήταν 50/100=50%… Τι θα σήμαινε αυτό το 50%; Μήπως ότι όποιος κάνει το εμβόλιο έχει 50 / 50 πιθανότητες να κολλήσει; Όχι, σε καμμία περίπτωση!!! Το ακριβώς αντίθετο. Θα σήμαινε ότι το εμβόλιο είναι άχρηστο (αφού στο trial και εκείνοι που το έκαναν και οι άλλοι του placebo θα είχαν τους ίδιους μολυσμένους)!! Αυτό δείχνει ότι σ’ αυτά τα εσωτερικά πρωτόκολλα / τεχνικές μετρήσεις οι αριθμοί που έχουν μια κάποια σημασία ξεκινούν από 70% ή 80%.

Θα είχε κάποιο λίγο παραπάνω (απ’ το τίποτα και καθόλου!) νόημα γι’ αυτό που απασχολεί / τρομάζει τον κόσμο αν υπήρχε μια ασφαλής εξήγηση για την αιτία που (στην περίπτωση των pfizer / biontech για παράδειγμα) απ’ τους μεν 19.478 του placebo κόλλησαν covid 85 άτομα, ενώ απ’ τους 19.477 του mRNA εμβολίου κόλλησαν 9. Στην πρώτη περίπτωση , χωρίς κανένα εμβόλιο, το ποσοστό «κρουσματοποίησης» μεταξύ 19.478 ατόμων σε διάφορα μέρη του κόσμου προέκυψε 0,43% και, εφόσον τα πειραματόζωα δεν είχαν άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, το ποσοστό θανάτου θα μπορούσε να είναι κάλιστα 0%!!! Ένα συντριπτικό «δείγμα» ενάντια στην τρομοεκστρατεία!!! Απ’ την άλλη μεριά, με το mRNA εμβόλιο, το ποσοστό «κρουσματοποίησης» μεταξύ 19.477 ατόμων προέκυψε 0,04% – και το ποσοστό θανάτου, για τους ίδιους λόγους, μπορεί να θεωρηθεί πάλι 0%. (Εκτός αν υπάρξουν θάνατοι απ’ τις παρενέργειες…)

Αν, ωστόσο, ένας «ιός φονιάς» (μέσα σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που δεν ξέρουμε) έχει ένα τόσο μικρό ποσοστό «κρουσματοποίησης / μεταδοτικότητας» (0,43%) για ποιόν λόγο θα έπρεπε να κάνει ο κόσμος ένα τόσο επικίνδυνο και με άγνωστες (ωστόσο αναμενόμενα σοβαρές) παρενέργειες; Δεν υπάρχει καμμία λογική (από υγιεινομική άποψη) απάντηση…

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν κρίσιμα στοιχεία αυτών των αποτελεσμάτων (πάντα από τυπική άποψη) που δεν είναι και δεν θα γίνουν γνωστά στα εκατομμύρια των αιχμάλωτων της τρομοεκστρατείας. Για παράδειγμα: σε ποια κοινωνικά περιβάλλοντα ανήκαν τα υποσύνολα των ανθρώπινων πειραματοζώων; Σε ποιά φάση ήταν τα επίσημα επιδημιολογικά νούμερα γι’ αυτά τα κοινωνικά περιβάλλοντα; Υπήρχε σε κάποιο βαθμό ή όχι φυσική ανοσία πληθυσμού εκεί; Ήταν στα ίδια περιβάλλοντα που έγιναν οι μολύνσεις και στις δύο ομάδες ή τα «λίγα» του mRNA προέκυψαν σε καραντινοπεριβάλλοντα και τα «πολλά» του placebo σε συναυλία;

Οπωσδήποτε δεν ξέρουμε τις απαντήσεις. Αρκεί όμως αυτό: οι big pharma κοροϊδεύουν τον κόσμο (σίγουρα όσους / όσες έχουν πεισθεί ότι τα εμβόλια είναι η «σωτηρία» τους) με διάφορους τρόπους, και μ’ αυτόν: πουλώντας τους για «αποτελεσματικότητα» κάτι που είναι ένα «εσωτερικής χρήσης» μέτρο των πειραμάτων!

Ποιός τις εμπιστεύεται;

Comments are closed.