Ο δεύτερος θάνατος του Σαχζάτ Λουκμάν 3

Πέμπτη 8 Οκτώβρη. Η δολοφονική δράση των βοθρολυμάτων εκτός συνόρων, στη βοσνία, το πρώτο μισό της δεκαετίας του ’90 ήταν συστημική βία εκ μέρους του ελληνικού κρατικού / παρακρατικού / καπιταλιστικού συστήματος. Το ίδιο συστημική ήταν η διάχυτη δολοφονική βία κατά των μεταναστών και μεταναστριών το ίδιο χρονικό διάστημα. Πόσοι έλληνες δολοφόνοι μεταναστών καταδικάστηκαν εκείνη την περίοδο; Ελάχιστοι, λιγότεροι απ’ τα δάκτυλα του ενός χεριού. Πόσοι σκότωσαν «σε νόμιμη άμυνα», επειδή κάποιοι μετανάστες έκλεβαν πατάτες ή καρπούζια απ’ τα χωράφια τους, και φυσικά αθώωθηκαν κάτω απ’ τα θριαμβευτικά χειροκροτήματα συγγενών, φίλων, ομοϊδεατών; Πολλοί περισσότεροι. Πόσο διαδεδομένος ήταν ο αντι-αλβανικός ρατσισμός μέσα στην ελληνική κοινωνία; Απεριόριστος! Πόσο διαδεδομένος ήταν ο βίαιος σεξισμός εναντίον των αιχμάλωτων γυναικών απ’ τα βαλκάνια, την ουκρανία, την μολδαβία; Απεριόριστος! Κάθε ένα συστατικό του ιστορικού φασισμού και όλα μαζί έγιναν μαζική κοινοτοπία στον ελληνικό κοινωνικό σχηματισμό στην «χρυσή δεκαετία» του ’90. Η ελλάδα ήταν «σε τροχιά ανάπτυξης» – και το έκανε με την μικροαστική βαρβαρότητα που αντιστοιχεί στην διπολιτική διαταραχή της εθνικής ιδεολογίας της.

Σήμερα πολλοί πανηγυρίζουν, έχουν μάλιστα την έπαρση να κοκορεύονται ότι «μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης η ελλάδα είναι η πρώτη που καταδικάζει τον ναζισμό»! Όχι απλά ειρωνεία, αλλά τραγική ειρωνεία της ιστορίας! Όταν έγιναν οι δίκες της Νυρεμβέργης τα στρατόπεδα συγκέντρωσης / εξόντωσης είχαν πια κλείσει. Στην ελληνική καρικατούρα τα βοθρολύματα καταδικάζονται ενόσω τα στρατόπεδα συγκέντρωσης / εξόντωσης (των μεταναστών) λειτουργούν κανονικά· ενόσω «στέλνονται πίσω» βίαια εκατοντάδες μετανάστες· ενόσω οι διεθνείς μκο που ασχολούνται με την περίθαλψή τους κατηγορούνται για «σωματεμπορία»· ένας ωμός εκβιασμός για να σταματήσουν να δίνουν διεθνώς πληροφορίες για τις κρατικές / παρακρατικές δράσεις εναντίον των μεταναστών…

Και ενόσω, χάρη στην υγιεινιστική τρομοεκστρατεία, οι υπήκοοι ζουν κάτω από ένα «ιδιόμορφο Δίκαιο της Ανάγκης» όπως είπαν οι αρεοπαγίτες· καμμία σχέση με αστικά συντάγματα…

Comments are closed.