Mortality rate 1

Τρίτη 20 Οκτώβρη. Το καλό (για εμάς) με όσους, λίγους ή πολλούς, υπηρετούν έντιμα την ιατρική που βασίζεται σε αποδείξεις (evidence based medicine) είναι ότι οι κάθε είδους λακέδες οποιουδήποτε μαχαραγιά μπορούν να τους λοιδωρήσουν, να τους βλαστημίσουν, να τους προβοκάρουν, να τους λογοκρίνουν… ακόμα και στη φωτιά να τους ρίξουν, σαν άλλους Giordano Bruno. Δεν μπορούν όμως να τους διαψεύσουν, όταν καταθέσουν τα στοιχεία και τις αποδείξεις των συμπερασμάτων τους.

Κάποιοι πρωτοκλασσάτοι παγκόσμια αναγνωρισμένοι ειδικοί (καμμία σχέση με την περιθωριακή ασταμάτητη μηχανή η οποία, έτσι κι αλλιώς, έχει κατακτήσει συλλογικά και έγκαιρα μια εργατική κριτική προσέγγιση…) αμφισβήτησαν απ’ την αρχή όλα τα βασικά της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας. Θα πρέπει να θυμήσουμε (σε όσες και όσους σκέφτονται αντί να χωνεύουν και να αφοδεύουν τις φόλες που μοιράζει το σύστημα) ότι στις αρχές του περασμένου Μάρτη ο Π.Ο.Υ., αφού είχε ήδη κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό («πανδημία»), ανακήρυξε σαν ποσοστό θνητότητας από μόλυνση covid-19 τον αριθμό 3,5% – ένα νούμερο, που αν ήταν αληθινό, θα ήταν πράγματι επικίνδυνα υψηλό και δείκτης ανησυχητικά μεγάλης απειλής απ’ τον τσαχπίνη.

Πώς είχε προκύψει εκείνο το «3,5%»; Στην καλύτερη των περιπτώσεων ο Π.Ο.Υ. είχε υιοθετήσει κάποια αρχικά μεγέθη (ως τον Φλεβάρη) απ’ την Wuhan (θάνατοι προς διαπιστωμένα κρούσματα) αν και ήταν ήδη σαφές ότι όσοι είχαν «κολλήσει» εκεί αλλά δεν είχαν συμπτώματα ήταν πολλοί περισσότεροι / ες και δεν είχαν εντοπιστεί / καταγραφεί ως εκείνη την χρονική στιγμή (πάνω φωτογραφία από δημοσίευση στο the lancet).

Αν επρόκειτο να κάνει υπεύθυνη εκτίμηση με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια ο Π.Ο.Υ. ΔΕΝ έπρεπε να προχωρήσει σε τέτοιου είδους τρομοκρατική διακήρυξη!! Ήταν πολύ νωρίς για οποιαδήποτε σοβαρή εκτίμηση της κατάστασης και ήταν γνωστό ότι έλειπαν σχεδόν όλα τα βασικά στοιχεία για την διάδοση, την μολυσματικότητα και την βαρύτητα του ιού. Οι e.b.m. γιατροί το φώναξαν με κάθε τρόπο – μάταια. Μάταια επειδή η «πρόβλεψη» του Π.Ο.Υ. ταίριαζε γάντι στα ζητούμενα του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος. Γνωρίζοντας ποιές μπίζνες το συγκροτούν και τι χρηματοδοτική σχέση έχουν με την γραφειοκρατία του Π.Ο.Υ. έχουμε κάθε δικαίωμα να υποστηρίξουμε ότι η βιασύνη για την εκκίνηση της τρομοεκστρατείας εκ μέρους του «τυπικά παγκόσμια υπεύθυνου» Π.Ο.Υ. δεν οφειλόταν σε αμέλεια. Αλλά σε δόλο και συγκεκριμένα συμφέροντα.

Από τότε ως σήμερα ξετυλίχτηκαν ταυτόχρονα δύο αντίπαλες θέσεις. Η τρομοκρατική, του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος, στο μεγαλύτερο μέρος του κόσμου. Έχοντας στον στάβλο τους τα μήντια παλιά και νέα, οι big pharma, οι big tech, οι big insurance και τα στρατοαστυνομικά συμπλέγματα, μετέτρεψαν βιαια την τόσο βολική «προφητεία» των αρχών της άνοιξης σε εικονική πραγματικότητα. Τόσο εντατική ώστε να μοιάζει σαν πραγματική πραγματικότητα. Ο Johny Bananas υποστηρίζει ότι αυτήν την εικονική πραγματικότητα την «δέχεται» σαν «πραγματική» το 99,9 της «επιστημονικής κοινότητας». Έτσι τον βολεύει, έτσι λέει.

Η άλλη θέση ήταν των αιρετικών, που επέμεναν ότι γίνεται (όχι τυχαία) υπερδιόγκωση της απειλής του covid-19, υποδεικνύοντας διακριτικά (κάποιοι απ’ αυτούς) την αιτία: τα (νέου τύπου) εμβόλια και τις φαρμακοβιομηχανίες. Παρότι λοιδωρήθηκαν, βρίστηκαν, προβοκαρίστηκαν ακόμα και απαγορεύτηκαν αυτοί οι αιρετικοί, συνέχισαν να επιμένουν. Γιατί μπορεί να είχαν απέναντί τους ό,τι πιο τερατώδες έχει φτιαχτεί ως τώρα απ’ την καπιταλιστική εξέλιξη σε σχέση (και ενάντια) στην ανθρώπινη υγεία συν τον διάχυτο κοινωνικό ανορθολογισμό, είχαν όμως με το μέρος τους τα στοιχεία και τις αποδείξεις της αλήθειας.

Comments are closed.