Σιδερένιοι νόμοι

Τετάρτη 23 Σεπτέμβρη. Οι φίλοι της καραντίνας, ειδικά οι πιο θρασείς που παριστάνουν τους επαναστάτες, «βάφτισαν» την υπόδειξη / απόδειξη των βασικών καπιταλιστικών λειτουργιών, τόσο των κρατών όσο και των επιχειρηματικών αφεντικών (της φαρμακοβιομηχανίας, της πληροφορικής βιομηχανίας, κλπ) «συνωμοσιολογία»!!! Ως εάν να είναι η πρώτη φορά που τα καπιταλιστικά συμφέροντα σπέρνουν ή διαιωνίζουν καταστροφές, κερδίζουν απ’ τον μαζικό φόβο, ή διαστρέφουν προς όφελός τους την πραγματικότητα! Ως εάν ειδικά τα αφεντικά των big pharma να μην είχαν προσπαθήσει άλλες δυο φορές μέσα στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα αυτό το colpo grosso του υγιεινιστικού τρόμου που έβαλαν μπροστά καλύτερα οργανωμένα φέτος.

Κατά συνέπεια δεν μπορούν παρά να χειροκροτήσουν την οδηγία του αρχιδικαστή (του αρείου πάγου) που ζητάει την αυτόφωρη σύλληψη «όσων αρνούνται την μάσκα», με βάση αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «ιδιόμορφο Δίκαιο της Ανάγκης» – με κεφαλαία οι λέξεις παρακαλούμε…. Σ’ όλη την ιστορία των οργανωμένων ανθρώπινων κοινωνιών, και ειδικά στην ιστορία τους 2 τελευταίους αιώνες, κάθε πραξικοπηματίας επικαλούνταν ένα τέτοιο «ιδιόμορφο Δίκαιο της Ανάγκης» την οποία είχε κατασκευάσει (ή/και προπαγανδίσει) ο ίδιος, μαζί με τα “δίκια” της και τις ιδιομορφίες τους! Πρόκειται για τις καταστάσεις εξαίρεσης που τόσο έχουν μελετηθεί απ’ τον ιστορικό φασισμό και μετά. Το προπαγανδιστικό κύμα που κατασκευάζει και σερβίρει την «έκτακτη ανάγκη» (π.χ.: αντιμετώπιση του κομμουνιστικού κινδύνου… συνεπώς χρειάζεται «γύψος»…) σπάνια καταφέρνει να είναι απόλυτα πειστικό. Οπότε αναλαμβάνουν δράση τα ρόπαλα που το περιφρουρούν.

Τι ξέρει ο αρχιδικαστής από επιδημίες, σοβαρές ή όχι, μέτρα προφύλαξης, κλπ; Τίποτα δεν ξέρει. Λειτουργεί σαν ο σιδερένιος βραχίονας αυτού του «ιδιόμορφου (έως τερατόμορφου…) δικαίου», και το ίδιο θα έκανε οποιοδήποτε περιεχόμενο κι αν είχε η «ανάγκη». Αρκεί κάποια άλλη εξουσία, κάποιο άλλο τμήμα του εκτελεστικού του κράτους, να του ζητήσουν την επικύρωση.

Και όντως αυτό έγινε. Ο τεταρτοαυγουστιανός του 21ου αιώνα υπ.δημ.τάξης ζήτησε στις 4 του περασμένου μήνα την δικαστική επικύρωση της λογοκρισίας. Και ο αρχιδικαστής την έδωσε, προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω: επ’ αυτοφώρω συλλήψεις! Το μόνο που απομένει είναι να κηρυχτεί ιδιώνυμο αδίκημα οποιαδήποτε αμφισβήτηση αυτής της καθεστωτικής «Ανάγκης» – με κεφαλαίο παρακαλούμε: “’Οποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή”.

Δεν χρειάζεται να συμφωνεί κανείς καθόλου με τις τερατολογίες που εμπνέουν διάφορους κατά των μασκών – τερατολογίες που μέσα στη σύγχιση που διασπείρουν αντικειμενικά εξυπηρετούν την τρομοεκστρατεία. Γράφαμε χτες απ’ αυτού… Είναι σαφές ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κάτι παραπάνω από πρόβα τζενεράλε. Που δεν έχει καμμία σχέση με την έντιμη ιατρική, όπως δεν έχουν σχέση μ’ αυτήν ούτε οι ιερείς της σωτηρίας μας ούτε τα πολιτικά εξαπτέρυγα της εξουσίας γύρω τους.

Με την αναδιοργάνωση των «επιχειρημάτων» και των «αρμοδιοτήτων» της δημόσιας τάξης έχουν σχέση όλα αυτά – και μόνο μ’ αυτήν.

Comments are closed.