Οι περσόνες

Τρίτη 18 Αυγούστου. Και να μην το είχαμε σκεφτεί (που αποκλείεται, ειδικά για όποιον μελετήσει προσεκτικά το Event 201) το είπε ένας απ’ τους πιο αρμόδιους. Ο δόκτορας Fauci, ο αμερικάνος αρχι-ιερέας (με πολύ πιο οργανικές σχέσεις με τις αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες σε σχέση με τον έλληνα). Την Τρίτη 11 Αυγούστου (έφαγες την πτωμαΐνη σου;) γράφαμε μεταξύ άλλων::

…Κατά τον δόκτορα, για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα της κοινωνικής άρνησης, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν περσόνες «αναγνωρίσιμες» απ’ τις κοινωνίες, με τις οποίες αυτές να ταυτίζονται: γνωστοί αθλητές, διάφοροι «ήρωες»… influencers εν πάσει περιπτώσει. (Δεν είπε για λεφτά, αλλά αυτά είναι αυτονόητα)…

Ο διεθνούς φήμης τενίστας, που έκανε για ένα μικρό διάστημα το τένις «εθνικό σπορ» και «σέξι» για τους έλληνες, μίλησε, με ένα πολύ φτηνής παραγωγής (είναι αλήθεια) video, που άνετα θα μπορούσε να διαφημίζει αχινόσουπα ή βατραχοπόδαρα… Και ζήτησε απ’ το κοινό του «να αγκαλιάσει τα μέτρα προστασίας και την υπευθυνότητα σε κάθε βήμα». (Βρείτε το μόνοι / ες σας – αποκλείεται να αναπαράγουμε τέτοια ηθικοπλαστική κακογουστιά!)

Κατ’ αρχήν μισό σχόλιο για την φτήνεια της παραγωγής του «μηνύματος στη νεολαία» του κυρ Στέφανου. Η ασταμάτητη μηχανή εκτιμά ότι αν γινόταν μια μικρή λαθροχειρία στον ήχο και στο κορίτσια στον ήλιο ο Βόγλης κυνηγούσε την Λόμπεργκ φωνάζοντας «στάσου, μάσκα, στάσου, στάσου, μην τρέχεις!!…. στάσου, σούπεσε και το αντισηπτικό!» θα υπήρχε μεγαλύτερη επιτυχία – σαν επικοινωνιακό event. Θα μπορούσε, μάλιστα, να γίνει και μια βελτιωμένη version αργότερα, «στάσου, εμβόλιο, στάσου, στάσου, μην τρέχεις!… στάσου, σούπεσε και το wearable!»· για να γελάσει κάθε πικραμένος.

Κατά δεύτερον, και με όλο τον σεβασμό στην προσωπικότητα και στην αθλητική αξία του τενίστα: με την περιουσία που έχει δημιουργήσει ήδη, τα κηρύγματά του έχουν ελπίδα να πιάσουν μόνο σε εντελώς φυτά – του – θεάματος (που ίσως να μην είναι λίγα). Απ’ αυτήν την άποψη καλό θα ήταν ο καθένας στη θέση του να σκέφτεται αν η αμοιβή αξίζει (γιατί σαφέστατα υπάρχει χρηματική αμοιβή, ας μην το συζητάμε) το να γίνει κηπουρός της μέσης διανοητικής χλωροφύλλης…

Τρίτο και τελευταίο. Η ασταμάτητη μηχανή θυμάται με συγκίνηση το υποτιθέμενο enfant terrible του ΜΙΤ, εκείνον τον πατριώτη καθηγητή υπολογιστών του τμήματος τεχνητής νοημοσύνης του εν λόγω ιδρύματος, που νωρίς νωρίς, αφού ξεκαθάρισε «εγώ δεν είμαι γιατρός» έκανε μια χρήσιμη διάλεξη στους πανέλληνες, με επιχείρημα τα σπυριά ρυζιού και τον διπλασιασμό τους… Για να τους πει ότι θα πεθάνουν όλοι – εκτός αν οχυρωθούν στα σπίτια τους βάζοντας σακιά με άμμο «στα παράθυρα και στις σκεπές»…

Ναι! Ο λαός απαιτεί ρύζι και θεάματα, ηλεκτρονικά μοντέλα και θάνατο – σ’ ένα video της προκοπής!

Comments are closed.