Μεταδίδεις τον covid-19 αν βρεθείς θετικός;

Παρασκευή 21 Αυγούστου. Υπάρχει η ψευτο-ιατρική, που είναι δημόσιες σχέσεις και φτηνή, κινδυνολογική προπαγάνδα. Υπάρχει και η κανονική ιατρική που, με όλα της τα ελαττώματα φροντίζει, τουλάχιστον, να έχει στέρεα στοιχεία πριν βγει στο μεϊντάνι.

Το κέντρο για την ιατρική που βασίζεται σε αποδείξεις (του πανεπιστημίου της Οξφόρδης) είναι του δεύτερου είδους· και τα τσιράκια των φαρμακοβιομηχανιών με τους λακέδες τους θα προτιμούσαν να το έχουν πνίξει. «Συνωμοσιολόγους» δεν μπορεί να τους πει κανείς – είναι της «σχολής Ιωαννίδη», αν είναι σωστό να προσωποποιούμε αυτήν την τάση. Οπότε αυτό που απομένει είναι το γνωστό: να αγνοούνται οι έρευνές τους, όσο αυτό είναι δυνατόν (με τις αποκαλύψεις τους για το αγγλικό θανατόμετρο το Λονδίνο αναγκάστηκε πάντως να παραστήσει ότι το «διόρθωσε»…)

Σε μια καινούργια δημοσίευσή τους πριν 3 βδομάδες (ευχαριστούμε τον Ν. για την αποστολή) οι ερευνητές του CEBM αμφισβητούν την αξία του PCR τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού (είναι τα τεστ που γίνονται πλέον κατά κόρον και στα μέρη μας) ως εργαλείου εκτίμησης της «μολυσματικότητας» των positive.

Οι βασικές ενστάσεις είναι γνωστές εδώ και μήνες: ο τρόπος που δουλεύει βιοχημικά αυτό το τεστ του δίνει μεν την δυνατότητα να ανιχνεύσει ακόμα και μικρά τμήματα του RNA του covid-19· αλλά αυτή η ανίχνευση, από μόνη της, δεν λέει τίποτα για το σε ποιό σημείο του κύκλου της ζωής του βρίσκεται ο ιός. Είναι στην αρχή, στην φάση του πολλαπλασιασμού του; Είναι στο τέλος, εκεί που πεθαίνει κτυπημένος απ’ το ανοσοποιητικό σύστημα; Έχει ήδη πεθάνει; Έχει πεθάνει προ πολλού και έχει αρχίσει να αποσυντίθεται; Σε τίποτα απ’ αυτά δεν απαντάει από μόνο του το «θετικό αποτέλεσμα» του PCR τεστ· πράγμα που πίσω απ’ την σκηνή της δημαγωγίας αναγνωρίζεται σαν «ψευδώς θετικά» αποτελέσματα, χωρίς να υπάρχει τρόπος να εκτιμηθεί πόσα είναι αυτά ανάμεσα στα «θετικά».

Εκείνο που έκαναν ωστόσο οι επίμονοι του CEBM ήταν να αναζητήσουν τις έρευνες που έχουν μελετήσει τον κύκλο ζωής του covid-19… Θα έλεγε ακόμα και κάποιος άσχετος ότι αν αυτός ο κύκλος (που είναι και ο κύκλος της μεταδοτικότητάς του) δεν έχει μελετηθεί διεξοδικά ξανά και ξανά, τότε όσα λέγονται για τον covid-19 είναι, επιεικώς, δημαγωγικές παπαριές.

Να τι γράφουν στην ανακοίνωσή τους, στις 5 Αυγούστου:

Στη διάρκεια της έρευνας για ανοικτά διαθέσιμα στοιχεία για την κίνηση του ιού απ’ το στόμα ως τα κόπρανα, παρατηρήσαμε το πόσο λίγες μελέτες έχουν προσπαθήσει ή αναφέρουν την καλλιέργεια ζωντανού ιού SARS-Cov-2 από ανθρώπινα δείγματα.

Αυτό μας εξέπληξε, δεδομένου ότι η καλλιέργεια των ιών θεωρείται το gold standard ή το τεστ αναφοράς απέναντι στο οποίο πρέπει να μετρηθεί και να καλιμπραριστεί οποιοδήποτε διαγνωστικό πρωτόκολλο, για να γίνουν σαφείς οι προγνωστικές δυνατότητές του. Όταν κάνουμε καλλιέργεια των ιών, οι ιοί εισάγονται σε σειρές κυττάρων στο εργαστήριο για να παρατηρηθεί αν προκαλούν ζημιά στα κύτταρα και τον θάνατό τους, γεννώντας μ’ αυτόν τον τρόπο μια καινούργια φουρνιά ιών που θα πάνε να μολύνουν άλλα κύτταρα.,,

Αν δεν είναι σαφές για το πόσο σημαντική είναι αυτή η διαδικασία, να το πούμε με δικά μας λόγια: στα εργαστήρια πρέπει να γίνει καλλιέργεια του ιού και να μελετηθεί στην δράση του πάνω στα ανθρώπινα κύτταρα, σε όσο βάθος χρόνου απαιτείται. Πότε πολλαπλασιάζεται; Πότε σκοτώνει τα κύτταρα; Πότε πεθαίνει; Όλα αυτά με το χρονόμετρο στο χέρι.

Τι σημαίνει αυτό; Είναι εντελώς διαφορετικό να εντοπιστεί ένας ιός στο χρονικό διάστημα της ανάπτυξής του (ακόμα κι αν δεν εκδηλώνονται συμπτώματα), και εντελώς διαφορετικό να εντοπιστεί στο διάστημα του θανάτου του (ενώ έχουν ή δεν έχουν υπάρξει συμπτώματα) ή, ακόμα, αφού έχει ήδη πεθάνει αποτυγχάνοντας να εξασφαλίσει τους όρους της αναπαραγωγής του.

Οι του CEBM βρήκαν (παγκόσμια!) 14 όλες κι όλες έρευνες βασισμένες στην καλλιέργεια του SARS-CoV-2. Είναι ένας αριθμός εντυπωσιακά μικρός, πράγματι, για κάτι που έχει αναγορευτεί εδώ και μήνες σαν “παγκόσμιος κίνδυνος”. Και τα συμπεράσματά τους δείχνουν ότι το RNA του ιού (αυτό που ψάχνει το PCR τεστ) είναι ανιχνεύσιμο για πολύ περισσότερες ημέρες απ’ την διάρκεια της «ανόδου και της πτώσης» του· το διάστημα, δηλαδή, κατά το οποίο θα μπορούσε να μεταδοθεί.

Όπως δείχνει το πιο πάνω σχήμα απ’ την έρευνα του CERM, το μεν RNA του covid-19 μπορεί να ανιχνευτεί ακόμα και ύστερα από 22 ημέρες μετά την αρχική μόλυνση· μεταδοτικός όμως μπορεί να είναι ο ιός σε ένα πολύ μικρότερο χρονικό παράθυρο διάρκειας οριακά 11 ημερών. Συνεπώς – λέμε εμείς – το “positive” μπορεί να θεωρηθεί «μήνυμα μεταδοτικότητας» τυπικά μεν κατά 50%, ουσιαστικά δε άγνωστο πόσο. Αφού το PCR τεστ δεν μπορεί να εξακριβώσει σε ποιο σημείο του κύκλου εντόπισε το παθογόνο RNA. Εξίσου στον αέρα είναι ο ατομικός αποκλεισμός κάποιου που βρέθηκε “θετικός” για 14 ημέρες. Σε ποιο σημείο του κύκλου του ήταν ο ιός στο συγκεκριμένο σώμα όταν εντοπίστηκε; Μήπως ήταν ήδη νεκρός; Πλήρης άγνοια έως αδιαφορία…

Αν τα πιο πάνω σας φαίνονται κουραστικές λεπτομέριες κάνετε λάθος. Πάνω στο κρουσματόμετρο κτίζονται όχι μόνο καριέρες αλλά κυρίως συνεχίζεται η τρομοεκστρατεία, αυτή η προσπάθεια να στριμωχτεί ο κόσμος σ’ ένα τούνελ τρόμου και πειθάρχησης, όπου το μόνο φως θα είναι στο βάθος κάποιο σωτήριο εμβόλιο. Να στριμωχτεί μέσα σ’ αυτό το τούνελ και να υπακούει σε κάθε παρανοϊκή έμπνευση των λακέδων, να αλλάζει και να ξαναλλάζει τις συμπεριφορές του σαν εκπαιδευμένο ζώο τσίρκου.

Αν όμως τα τεστ και τα «κρούσματα» που διαπιστώνουν είναι ένας επιστημονικά ακατάλληλος τρόπος για να μετρηθεί ακόμα και η μεταδοτικότητα αυτού του τσαχπίνη ιού (κι ούτε λόγος για την απειλητικότητά του), ε; Τότε έχουμε μια πρόστυχη ψευτο-ιατρική… Και υφιστάμεθα τα ψέμματα και τα παραμύθια του συστήματος, τα ψέμματα και τα παραμύθια νομιμοποίησης της αναδιάρθρωσης· που (έτσι πάει…) είναι τα μόνα αληθινά!!!

Comments are closed.