Λογοκρισία: ανοίγουν τα ψυχιατρεία (1)…

Πέμπτη 6 Αυγούστου. Όσοι νόμιζαν ότι αυτά ανήκουν στους παλιούς, πολύ παλιούς καιρούς και ότι χάθηκαν οριστικά στα βάθη της ιστορίας κάνουν λάθος… Κι όσοι νόμιζαν (η ασταμάτητη μηχανή ήταν ανάμεσά τους – τα λάθη να τα αναγνωρίζουμε!) ότι η γερμανία είναι (ακόμα…) η τελευταία δημοκρατία στην ευρώπη, επίσης κάνουν λάθος. Ίσως πριν ένα χρόνο να ίσχυε. Όχι πια. (Ευχαριστούμε τον Σ. για τις πληροφορίες…)

Τίποτα δεν είναι ανεξήγητο! Δείτε όμως πρώτα τα δύο γεγονότα που, κατά την ασταμάτητη μηχανή, σημαδεύουν την κατεύθυνση και το πόσο μακρυά πρόκειται να πάνε οι κατ’ όνομα δυτικές «δημοκρατίες» στο δρόμο που άνοιξαν με την τρομοεκστρατεία του covid-19 – αν δεν σηκώσουμε το μπόι μας να τις εμποδίσουμε!

H Beate Bahner είναι δικηγόρος στη Heidelberg, στη γερμανία. Είναι κυρίως γνωστή για την εξειδίκευσή της στη νομοθεσία της υγείας. Ήταν απ’ τους πρώτους νομικούς που αμφισβήτησαν την συνταγματικότητα των καθολικών υγιεινιστικών απαγορεύσεων της κυβέρνησης Merkel. Στις 3 Απρίλη κατέθεσε στο δικαστήριο μια αναφορά 19 σελίδων στην οποία υποστήριζε τεκμηριωμένα ότι τα μέτρα του lockdown ήταν καθαρή παραβίαση τόσο του γερμανικού συντάγματος όσο και της γερμανικής νομοθεσίας για την αντιμετώπιση των μεταδοτικών ασθενειών:

… Αυτά τα μέτρα δεν δικαιολογούνται απ’ τη Νομοθεσία Προστασίας απ’ τις Μολύνσεις, η οποία άλλαξε επειγόντως μόλις πριν λίγες ημέρες…. Οι εβδομαδιαίες απαγορεύσεις καθώς και οι απαγορεύσεις των κοινωνικών επαφών που βασίζονται στα χειρότερα μοντέλα προβλέψεων … καθώς και το πλήρες κλείσιμο επιχειρήσεων και μαγαζιών χωρίς κανένα στοιχείο για κίνδυνο μόλυνσης είναι εντελώς αντισυνταγματικά μέτρα…

Η θέση της Bahner ήταν απλή: δεν μπορείς να καταργήσεις τα ατομικά δικαιώματα και το δικαίωμα της ελευθερίας κίνησης κάνοντας απλά την υπόθεση ότι κάποιος μπορεί να μολυνθεί! Αυτή τη θέση ανέπτυξε στην 19σέλιδη αναφορά της στο διοικητικό δικαστήριο του Baden-Wurttemberg, ζητώντας να κηρυχτούν αντισυνταγματικά τα συγκεκριμένα μέτρα.

Οι τοπικοί δικαστές απέρριψαν το αίτημά της, οπότε η Bahner έκανε καινούργια προσφυγή, αυτή τη φορά στο συνταγματικό δικαστήριο της γερμανίας. Κι εκεί την απέρριψαν, με την εξής δικαιολογία: τώρα η προστασία της δημόσιας υγείας υπερτερεί της προστασίας των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων. (Όπως θα το έλεγε κάθε αποφασισμένος οπαδός του νεοκρατισμού η υγεία/αρρώστια – όπως προσδιορίζονται απ’ τις φαρμακοβιομηχανίες… – είναι ανώτερη από κάθε δικαίωμα και ελευθερία… Που σημαίνει: «σ’ ευχαριστώ ω εταιρεία που μου προσφέρεις προστασία»!) Αυτό έκρινε το συνταγματικό δικαστήριο παρότι ήδη διάφοροι γιατροί στη γερμανία είχαν αρχίσει να διαφωνούν με την «επίσημη γραμμή περί επικινδυνότητας», υποστηρίζοντας ότι ο κίνδυνος απ’ τον covid-19 «φουσκώνεται» με αλλότριους στόχους.

Σαν απάντηση σ’ αυτές τις κινήσεις της Bahner ο εισαγγελέας της Heidelberg «άνοιξε φάκελο» εναντίον της, επειδή στο site της υποστήριζε την ανυπακοή στις απαγορεύσεις. Λίγες μέρες μετά αυτό το site «κατέβηκε», για να ξανα-ανέβει ύστερα από μερικές ώρες εξαιτίας των διαμαρτυριών που προκάλεσε η λογοκρισία…

Την Κυριακή του πάσχα (των καθολικών), στις 12 Απρίλη, η Bahner έγραψε στο site της ότι θα φύγει απ’ το σπίτι της για μερικές ημέρες:

Θέλω να ησυχάσω λίγο… Με τρομάζει το να ακούω συνέχεια τον ήχο ενός ελικόπτερου που πετάει πάνω απ’ τα σπίτια μας…

Λίγο μετά η αστυνομία μπούκαρε στο σπίτι της Bahner, την έδεσε… και την οδήγησε σε ψυχιατρείο… Με παραπεμπτικό νοσηλείας… Το να σε τρομάζει ή το να σε ενοχλεί ο ήχος του ελικοπτέρου της αστυνομίας που πετάει συνέχεια πάνω απ’ το κεφάλι σου για να δει μήπως τόλμησε κάποιος να βγει απ’ την εξώπορτά του πρέπει να είναι κάτι σαν “διασάλευση πολιτεύματος”, σε πρώτο πρόσωπο: “ψυχική διαταραχή” ένα πράγμα…

Το γεγονός ότι μετά από λίγες ημέρες η Bahner απελευθερώθηκε εξαιτίας της κατακραυγής που προκλήθηκε δεν θα πρέπει να μειώσει την σοβαρότητα του γεγονότος: εβδομηνταπέντε χρόνια μετά την ήττα και την κατάρρευση του ναζισμού, το γερμανικό κράτος ξανα-άνοιξε τον δρόμο της κρατικής βίας: όποιος διαφωνεί είναι «τρελός»! Και ποιά ήταν η «τρέλα» της Bahner (και εκατοντάδων χιλιάδων άλλων); Η εναντίωση στο υγιεινιστικό πραξικόπημα…

Τόσο χοντρά, τόσο ωμά, τόσο σοβαρά.

Comments are closed.