Η διαγώνιος του θεάματος 6

Τρίτη 4 Αυγούστου. Το περασμένο Ιούλη η επιθέωρηση των οικογενειακών γιατρών του καναδά δημοσίευσε μια απλοποιημένη εκδοχή των ως τώρα συμπερασμάτων για την απόδοση της μάσκας, μέσα – πάντα – από τυχαιοποιημένες επίσημες δομικές.

Το πιο πάνω σχέδιο δείχνει τα ευρήματα / αποδείξεις. Για να βοηθήσουμε όσους / όσες δεν τα πάνε καλά με τα αγγλικούλια:

Πάνω ζώνη: αν φοράω μια χειρουργική μάσκα σε δημόσιο χώρο θα με προστατέψει από ασθένειες τύπου γρίπης;

Έγιναν 2 δοκιμές με 1683 άτομα > αυτός που δεν φοράει έχει 25% πιθανότητες να κολλήσει έναντι 21% εκείνου που φοράει: η μείωση σε ασθένεια τύπου γρίπης μπορεί να είναι 4% στη διάρκεια 6 εβδομάδων > αλλά δεν υπάρχει διαφορά με τις αναγνωρισμένες μορφές γρίπης.

Κάτω ζώνη: τι θα συμβεί αν φοράω χειρουργική μάσκα στο σπίτι επειδή ένα μέλος του νοικοκυριού έχει αρρωστήσει;

Πρώτη εκδοχή, το άρρωστο άτομο φοράει μάσκα, έγιναν 2 δοκιμές με 903 ανθρώπους.

Δεύτερη εκδοχή, τα υγιή μέλη του νοικοκυριού φορούν μάσκες, έγινε 1 δοκιμή με 290 άτομα.

Τρίτη εκδοχή, υγιείς και ασθενείς στο νοικοκυριό φορούν όλοι μάσκες, έγιναν 4 δοκιμές με 2.750 άτομα.

Συμπέρασμα: και στις 3 περιπτώσεις, η μάσκα ΔΕΝ μειώνει τον κίνδυνο να κολλήσει κάποιος αρρώστια τύπου γρίπης ή κανονική γρίπη.

Υπάρχουν πολύ περισσότερα στοιχεία και αποδείξεις για τα πιο πάνω. Η evidence-based medicine, η ιατρική που στηρίζεται σε αποδείξεις, υπάρχει! Εννοείται πως κρατιέται στριμωγμένη στη γωνία, αφού δεν υπηρετεί την τρομοπαραγωγή!

Στο Θέαμα του Θανάτου ΔΕΝ χρειάζεται η πραγματική ιατρική! Χρειάζεται μόνο αυτό που λέγεται «τσόντα»: τσατσορούφιανοι που έχουν ιατρικά διπλώματα και «κύρος», κατά προτίμηση τρόφιμοι των στάβλων των φαρμακοβιομηχανιών, και οι πάντα διαθέσιμοι (ακόμα και για «ψίχουλα») δημαγωγοί. Επαγγελματίες, ερασιτέχνες, troll… Χρειάζονται για να πουληθεί η πολιτική των κρατών και των δυναμικών αφεντικών σαν «χάπι, πικρό μεν αλλά για καλό σκοπό»…

Οι ερευνητές του cebm μιλούν για το πολιτικό μασκάρισμα της έλλειψης στοιχείων. Εμείς μιλάμε για «ιατρική επένδυση» των (σε πρώτη και τελευταία ανάλυση πολιτικών) σχεδιασμών και των μεθοδεύσεων του βιο-πληροφορικο-ασφαλίτικου συμπλέγματος.

Comments are closed.