Φανέρωσέ μου την μάσκα που κρύβεις… (2)

Παρασκευή 28 Αυγούστου. Το θεωρούμενο ισχυρότερο επιχείρημα υπέρ της «υγιεινής αξίας» της μάσκας είναι … τα χειρουργεία. Το έχουμε ειρωνευτεί, αλλά έχει και μια ενδιαφέρουσα πλευρά.

Το πρωτό μισό της είναι η οργανωμένη σύγχιση. Όσοι χειρουργούνται έχουν αναισθητοποιηθεί πριν, συνεπώς κανείς δεν έχει άμεση εικόνα ενός χειρουργείου, εκτός αν δουλεύει σ’ αυτό. Απ’ την άλλη οι πάντες έχουν βρεθεί τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους σ’ ένα νοσοκομείο, για σοβαρό ή λιγότερο σοβαρό λόγο. Συνεπώς είναι κοινή γνώση πώς ούτε οι γιατροί, ούτε οι νοσηλευτές / νοσηλεύτριες φορούν (φορούσαν ως πριν λίγους μήνες) μάσκες· παρότι είναι γνωστό ότι τα νοσοκομεία είναι εκτροφεία μολύνσεων (και τα ελληνικά είναι απ’ τα χειρότερα στην ε.ε.)!

Γιατί, λοιπόν, είναι απαραίτητο να φοράνε μάσκες στα χειρουργεία; Δεν χρειάζεται εμπειρία, αρκεί η κοινή λογική. Αν ανοίγεις ένα σώμα (για οποιονδήποτε λόγο) ακόμα και μικρόβια που αν ακολουθούσαν την αναπνευστική διαδρομή θα ήταν ακίνδυνα, μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση σε κάποιο / α όργανο/α…. Αυτό που είναι ακίνδυνο σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου μπορεί να γίνει επικίνδυνο αν «κάτσει» σ’ ένα εσωτερικό σημείο του σώματος στη διάρκεια μιας εγχείρησης· γι’ αυτό χρειάζονται οι μάσκες, και γι’ αυτό λέγονται χειρουργικές, κι όχι ιατρικές ή μάσκες υγείας! Προορίζονται για ειδική χρήση, είναι μέρος του χειρουργικού εξοπλισμού, όπως τα νυστέρια – τελεία και παύλα!

Τι σχέση έχει αυτό με το να περπατάς στο δρόμο ή να μπαίνεις σ’ ένα μαγαζί; Καμμία. Σκέτη προπαγάνδα τρόμου, που σημαδεύει όχι στα πνευμόνια αλλά στο μυαλό, στις σκέψεις, στις συνειδήσεις. Επιδιώκει την παράλυση της σκέψης, ακόμα και της απλής λογικής!

Υπάρχει κι άλλο μισό όμως στο «επιχείρημα του χειρουργείου». Γιατί δεν χρησιμοποιείται το επιχείρημα Μα τις φοράνε (τις μάσκες) οι ασιάτες, δεν τους βλέπετε; Δεν παθαίνουν τίποτα!!! Μ’ άλλο λόγια: γιατί θεωρούνται προτιμότεροι οι χειρούργοι και όχι οι νοτιοκορεάτες, οι ιάπωνες, οι κινέζοι;

Εδώ ξεβρακώνονται οι ειδικοί της τρομοπαραγωγής!!! Προφανώς ΔΕΝ θέλουν να αναφερθούν στους ασιάτες γιατί υποψιάζονται πως θα είναι εύκολο να συσχετιστεί η μάσκα στο πρόσωπο με διαφορετικά πολιτιστικά / κοινωνικά ήθη και έθιμα… Που, για διάφορους λόγους (ακόμα και ρατσιστικούς…) μπορεί να θεωρούνται από αδιάφορα έως εχθρικά στις δυτικές κοινωνίες.

Έχουμε, λοιπόν, όχι μια «συμβουλή υγείας» αλλά μια πολιτική / ιδεολογική μανούβρα!!! Η «μάσκα», σαν επίδικο, αποσπάται απ’ το υπαρκτό «κοινωνικό παράδειγμα / περιβάλλον» της (τις ασιατικές κοινωνίες) και τοποθετείται σ’ ένα τεχνικό περιβάλλον (τα χειρουργεία) όχι επειδή κάτι τέτοιο είναι «πειστικό» από υγιεινιστική άποψη (δεν είναι!!!) αλλά επειδή είναι βολικό πολιτικά. Ο χειρούργος, ένας ειδικός της υγείας, αποπνέει μια αυθεντία, ένα κύρος· δεν μπορεί, λοιπόν, να γίνει καθοδηγητής των μαζών;

Αυτή η διαχείριση της συνηγορίας στο μασκάρισμα είναι μια επιπλέον απόδειξη ότι η υγιεινιστική αξία του είναι αδιάφορη – για τους τρομοκράτες. Είναι ικανοί να αρχίσουν να διαδίδουν αύριο ότι ο covid-19 περνάει κι απ’ τα αυτιά, και να επιβάλλουν μεθαύριο να φοράμε υποχρεωτικά μπαντονέτες στ’ αυτιά μέρα – νύχτα· αν αυτό τους χρειάζεται σαν απόδειξη της εξουσίας τους!

Κάθε βιοπολιτική στον ύστερο καπιταλιστικό κόσμο (για παράδειγμα: κάθε βιοπολιτική που διαμορφώνεται απ’ τις φαρμακοβιομηχανίες και τους λακέδες τους…) στόχο έχει την μαζική αποβλάκωση, την ευπιστία, την πειθαρχία των πληθυσμών – τίποτα λιγότερο…

Comments are closed.