Οι σαμποτέρ

Τρίτη 9 Ιούνη. Το σωτήριο, δυτικής προέλευσης, εμβόλιο ήταν λοιπόν ένα απ’ τα βασικά κίνητρα της θρυλικής «ισοπέδωσης της καμπύλης». Κι αυτό για έναν σαφή, ιστορικό λόγο: την προηγούμενη φορά που κάποιες big pharma μοσχοπούλησαν ένα (αντιγριππικό) φάρμακο, το tamiflu, ήταν άχρηστο και καθυστερημένο. Και έγινε ένας σχετικά μεγάλος σάλος στον δυτικό κόσμο. Δεν πήγε κανένας φυλακή όπως θα έπρεπε· δημιουργήθηκε όμως ένα πανάκριβα πληρωμένο αλλά και δακτυλοδειχτούμενο προηγούμενο, όπου οι φαρμακοβιομηχανίες τζιράρουν τρελά ακόμα και στον αέρα του φόβου… (Ήταν και ο νυν αρχι-ιερέας ανακατεμένος σ’ εκείνο το deal, στην ελληνική εκδοχή του, σαν «ειδικός σύμβουλος» – όλοι το ξέρουν. Στοιχειώδης εντιμότητα θα του επέβαλε, με λερωμένη την φωλιά του, να μην ξαναπαίξει τον ίδιο ρόλο… Ψιλά γράμματα…).

Φαίνεται όμως ότι αυτή η τωρινή επιχείρηση μπορεί να μην πηγαίνει κατ’ ευχήν. Πρώτον, επειδή ο κύκλος της μετάδοσης του covid-19 ολοκληρώθηκε εν πολλοίς στην ευρώπη, παρά τις όποιες εκβιασμένες καθυστερήσεις και τα φρεναρίσματα της κοινωνικής αποξένωσης. Δεύτερον επειδή ένα τμήμα των πρωτοκοσμικών πληθυσμών (συμπεριλαμβανομένων, δυστυχώς, διάφορων μόνιμα «πυροβολημένων» που αξιοποιούνται κατάλληλα…) αντιδρά ήδη στην προοπτική ενός υποχρεωτικού εμβολιασμού που θα είναι – το λιγότερο – άχρηστος ξανά. (Η απειλή περί «δεύτερου κύματος» είναι όλο και περισσότερο ένα πραξικοπηματικό «μετα-πραξικόπημα». Θα εξηγήσουμε εν καιρώ…) Και τρίτον επειδή έγινε αυτή η «κακή κέντα»: ο τσαχπίνης covid-19 έσκασε πρώτα στην κίνα, εξασφαλίζοντας ένα χρονικό προβάδισμα τουλάχιστον 1,5 μήνα στις κινεζικές έρευνες για το όποιο αντίδοτο.

Μπορεί κανείς να βγάλει μισό συμπέρασμα γι’ αυτήν την αγωνία των δυτικών big pharma + big tech + big insu μην χάσουν τελικά το πολλά billion dollars στοίχημά τους, απ’ τα λεγόμενα ενός δεξιού αμερικάνου γερουσιαστή ονόματι Rick Scott, που συνεντευξιάστηκε την περασμένη Κυριακή στο bbc. Είναι φασιστόμουτρο και σινο-μάχος· δηλαδή ο κατάλληλος άνθρωπος για να αποκαλύψει ότι:

…Η κίνα προσπαθεί να μπλοκάρει την ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον covid-19 στη δύση… Η κίνα δεν θα χαρεί καθόλου αν οι ηπα και η αγγλία το βρουν πρώτες. Κι αν αυτή το βρει πρώτη δεν πρόκειται να το μοιραστεί….

Πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς το πως μπορεί η κίνα (ή οποιοσδήποτε άλλος) να εμποδίσει τις δυτικές big pharma στις έρευνές τους· οι ίδιες δεν έχουν καν καταγγείλει κάτι τέτοιο δημόσια. Είναι ευκολότερο να υποθέσει την αγωνία, που μπορεί να είναι και μισοβεβαιότητα, ότι οι κινέζοι «ειδικοί» είναι πιο μπροστά στην τελική ευθεία των δοκιμών. Και κάτι επιπλέον: ότι ψάχνουν ένα εμβόλιο φιλικό στη μέση διεθνή κοινωνική εμπειρία εμβολιασμού, ένα συμβατικό εμβόλιο· κι όχι τον βιοτεχνολογικό “φραγκεστάιν” στον οποίο έχει ακουμπήσει τα όνειρά του το βιο-πληροφορικο-ασφαλίστικο σύμπλεγμα: mRNA…

Απ’ αυτή την άποψη ο Scott μπορεί να είναι ένα «παιδί για τα θελήματα» της προπαγάνδας του συμπλέγματος: αν χάσουμε θα εντείνουμε τον πόλεμο κατά του Πεκίνου…

Comments are closed.