Αλήτες – ρουφιάνοι

Σάββατο 20 – Κυριακή 21 Ιούνη. Μέσα στις μανίες καταδίωξης της άλλοτε «πρώτης φοράς» είναι ότι τα μήντια την αποκλείουν. Οι φαιορόζ, με τα asset τους όσο ήταν στα πόστα (τον νο 1 του Πειραιά και τον νο 2 της Σαλονίκης… ξέρετε ποιοί είναι…) μορφοποιούν ιδανικά το ψυχόδραμα της «ψωροκώσταινας», που όλο ο πλανήτης της χρωστάει, και όλος ο πλανήτης την κυνηγάει…

Ένα χτεσινό video της Κουμουνδούρου (άθλιας αισθητικής…) για τα κονδύλια του ρημαδογκουβέρνου προς τα media (για τον «πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού») εκφράζει όλη αυτή τη μιζέρια σε 1 λεπτό. Όχι επειδή κατηγορεί τους δημοσιογράφους ότι τα «πιάνουν» – ο αντ’ αυτού (you know who…) ξέρει καλά… Αλλά επειδή μέσα σ’ ένα λεπτό μπορεί ο καθένας να καταλάβει την αιτία της γκρίνιας: δεν τα πήραν οι (στενά) δικοί μας! Τόσο απλά.

Πληρώθηκαν τα media απ’ το ρημαδογκουβέρνο για να παίξουν σωστά την νεκροπολιτική, την υγιεινιστική τρομοκρατία, το πραξικόπημα α λα ελληνικά; Πληρώθηκαν για να ελεεινολογήσουν ή να διαστρέψουν οποιαδήποτε αντίθετη γνώμη; Πληρώθηκαν για να κάνουν παιχνίδι με τις δύο «κοινές δεξαμενές»; Υπάρχουν στρατιές πληρωμένων troll; Η απάντηση είναι απλή: χέζουν οι αρκούδες στο δάσος;

Ποιά αφεντικά των media πληρώθηκαν για να τρομοκρατήσουν; Μόνο η κοινή περιέργεια μπορεί να νοιάζεται. Ήταν άλλωστε τόσοι πολλοί οι «εθελοντές»! Και το κόμμα της Κουμουνδούρου συμμετείχε ολόψυχα στην τρομοεκστρατεία – δωρεάν (υποθέτουμε).

Αυτό μας φέρνει ξανά στο γνωστό ερώτημα: Πληρωμένος ή ηλίθιος; Εγκάθετος ή κόπανος; Πληρώθηκε για να τα λέει ή τα νοιώθει; Πρακτικά και οι δύο εκδοχές συμβαίνουν – διαχρονικά. Έτσι ώστε να είναι δύσκολο να ξεχωρίσει κανείς ανάμεσα στο πληρωμένο μεγάφωνο και στο μεγάφωνο που απλά πήρε μια εντολή απ’ τον προϊστάμενό του – και την τηρεί για να μη χάσει τη θέση του – ή στο μεγάφωνο που νομίζει ότι εξυπηρετεί τον «λαό» (υποβιβάζοντάς τον σε pets…)

Comments are closed.