Francisco el Hompre

Δευτέρα 9 Μάρτη. Μουσικοί του δρόμου, μεξικάνοι, πολιτογραφημένοι εδώ και χρόνια βραζιλιάνοι, οι αδελφοί Sebastian (κρουστά) και Mateo (κιθάρα) Piraces-Ugarte έφτιαξαν το 2013 με άλλους βραζιλιάνους μουσικούς την μπάντα Francisco el Hombre, βαφτίζοντάς την με το όνομα ενός θρυλικού (στα όρια του μύθου) κολομβιανού λαϊκού ακκορντεονίστα. Στην τωρινή σύνθεση συμμετέχουν η Julianna Strassacapa, ο μπασίστας Rafael Gomes, και ο κιθαρίστας Andrei Martinez Kozyreff. Παίζουν ηλεκτρικά αναβαθμισμένη pachanga, ένα κουβανικό είδος που θεωρείται πρόδρομος της salsa.

Πολιτικοί με τον λατινοαμερικάνικο τρόπο το 2016 έκαναν μια εκστρατεία με όνομα #VaiPraCuba («πάμε Κούβα») για να χρηματοδοτήσουν ένα ντοκυμαντέρ για την κουβανέζικη κουλτούρα, παράλληλα με ένα ταξίδι / τουρνέ στις κουβανέζικες πόλεις.

Εδώ στο τραγούδι Encaldeirando, στο αναγεννημένο στούντιο La Makinita.

(Αυτά μαζί με τις ευχές μας για την εβδομάδα. Α! Λέγεται πως τόσο οι κάρτες του “πλαστικού χρήματος” αν τις πιάνουν διάφορα χέρια όσο και τα χαρτονομίσματα είναι φορείς covid-19. Καλύτερα λοιπόν να αγοράζουμε και να μην πληρώνουμε: για την προστασία της δημόσιας υγείας ρε γαμώτο!)

Comments are closed.