Καινούργιες λέξεις 3…

Δευτέρα 9 Δεκέμβρη. Η διαφοροποίηση έχει κι έναν άλλο στόχο: να προσφέρει επιπλέον «όπλα» στον ισραηλινό φασισμό για να κατηγορεί όσους τον καταγγέλουν σαν «αντι-σημίτες»! Αν άλλο πράγμα το ισραηλινό κράτος και άλλο πράγμα τα έργα του, δεν είναι σωστό να κατηγορεί κανείς το πρώτο για τα δομικά χαρακτηριστικά του που παράγουν εδώ και δεκαετίες τα δεύτερα· έτσι δεν είναι; Μπορεί (ίσως, καθόλου βέβαιο) να πει «ααααα, αυτό που κάνετε κύριε δεν είναι καθόλου σωστό… πρέπει να το ξανασκεφτείτε…»

Πρόκειται για ιδεολογική και πολιτική διαστροφή. Πού δεν αποκλείεται «να πιάσει»…. Και δεν αποκλείεται «να πιάσει» επειδή η εκστρατεία καταστροφής των «επικίνδυνων εννοιών» γίνεται όλο και πιο συστηματική· και οι πρωτοκοσμικοί κοιμούνται τον ύπνο της ιστορίας…. H ιστοριο-κτονία βρίσκεται σε εξέλιξη· αλλά οι υπνοβάτες δεν καταλαβαίνουν.

(φωτογραφία: Κάτι «απ’ αυτά που κάνετε κύριε και δεν είναι σωστά…» Ένας νεαρός παλαιστίνιος περπατάει πάνω στα ερείπια ενός σπιτιού που βομβαρδίστηκε απ’ τα «δοκιμασμένα στην πράξη» ισραηλινά όπλα στην Khan Younis, στα βόρεια της λωρίδας της Γάζα – στις 14 του περασμένου Νοέμβρη. Αν είναι να αγοράσουν αυτό το ισραηλινό όπλο κάποιοι στην ευρώπη, δεν θα αγοράσουν μαζί και τα αποτελέσματά του κατά των παλαιστινίων. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο… Μην ρωτήσετε πόσοι σκοτώθηκαν μέσα στο σπίτι…

Θα φροντίσουν οι πρωτοκοσμικοί για τα δικά τους παρόμοια αποτελέσματα).

Comments are closed.