Ο υπουργός που γύρισε απ’ το κρύο

Τετάρτη 6 Νοέμβρη. Είναι ο ιδανικός άνθρωπος, την ιδανική στιγμή, με την ιδανική αποστολή… Είναι αυτός που «αναγνώρισε» κάποιον Guaido σαν «πρόεδρο της βενεζουέλα» όταν τον είχαν ξεχάσει ακόμα και οι δικοί του… Είναι η στιγμή που έχει φουντώσει η (με υψηλή επιστασία) προβοκατόρικη διάσπαση του ουκρανικού τραγάτου… Είναι επίσης η στιγμή που η Αθήνα παραχωρεί την Αλεξανδρούπολη στον αμερικανικό στρατό που ανεβοκατεβαίνει για να κυκλώνει την Μόσχα απ’ τα δυτικά· και στο αμερικανικό υγροποιημένο γκάζι για να κτυπήσει το ρωσικό, δηλαδή τον turkstream 2… Είναι, τέλος, η στιγμή που τα ελληνικά f 16 κάνουν παρέα στα αμερικανικά b 52, όταν αυτά τα τελευταία πάνε για τρελλίτσες μπροστά απ’ τα ρωσικά ραντάρ στη συρία… Εν τέλει, κουβαλάει τον φάκελο με τα εθνικά best: καταγγελίες κατά της Άγκυρας, όπως συνήθως (είναι στο μπλοκ της Αστάνα, if you know mr. Dendias…)

Ο υπ.εξ. ρημαδοΓου(αι)δοΝικόλας πάει λοιπόν σήμερα στη Μόσχα «για να επανεκκινήσουν οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις». Για restart δηλαδή. Η Αθήνα πουλάει τρέλα σε κάποιους που δεν αγοράζουν – αλλά πώς θα ήταν οι σχέσεις μεταξύ κρατών χωρίς αυτά τα χαριτωμένα; Βαρετές! Εννοείται ότι αυτά που θα προσπαθήσει να διαφημίσει στον Lavrov είναι τα ελληνικά πάγια: ήλιος, θάλασσα, «σταθερότητα» – και business, ας είναι και «πονηρές»… Ανατριχιαστικό!

Πόσες πιθανότητες έχει να μην φάει κανά τρίωρο στήσιμο απ’ τον ρώσο υπ.εξ. (η διπλωματική εκδήλωση του «καλώς τον μαλάκα»…) ή να μην γυρίσει με μαυρισμένο μάτι; Δεν ξέρουμε. Αγνοούμε σε τι φάση βρίσκεται η περίφημη «ρωσική ευγένεια».

Κάπως θα μάθουμε…

(φωτογραφία: Μεγάλη – αν και ανομολόγητη – η ταραχή στη ντόπια δημαγωγία για την mission impossible που ανέθεσε ο ρημαδοΚούλης στον ρημαδοΓου(αι)δοΝικόλα. Για να την καταλάβετε, o καϋμένος ο υπ.εξ. έδωσε συνέντευξη στο ρωσικό «ria novosti» – και κοτζάμ «καθημερινή» έσπευσε να αναδημοσιεύσει τα highlights…

Ωραία… Μόνο που το ria novosti έχει κλείσει απ’ τον Απρίλη του 2014!… Κάτι ρώσους φαρσέρ τους έχετε υπόψη; Είναι διεθνώς γνωστοί…. Εμφανίζονται σαν υπουργοί, πρωθυπουργοί, δημοσιογράφοι…)

Comments are closed.