Ζήτω οι εθνικοί φωστήρες!

Τετάρτη 16 Οκτώβρη. Μέχρι χτες ήταν σίγουροι, διέδιδαν, και τα κοπάδια των υπηκόων έτρωγαν ευχαρίστως, ότι «ο Erdogan θέλει να κάνει εθνοκάρθαρση σε βάρος των κούρδων, γιατί έτσι κάνουν πάντα οι τούρκοι»… Από χτες, με την χαριτωμένη άνεση του απατεώνα που αλλάζει συνταγή ταΐσματος σε ζωντόβολα κι αυτά συνεχίζουν ευχαριστημένα γλύφωντας τα χέρια του, άλλοι έχουν ανακαλύψει ότι «ο Άσαντ είναι ο μεγάλος κερδισμένος απ’ την τουρκική εισβολή» (!!!), άλλοι ότι «ο Putin είναι ο μεγάλος κερδισμένος απ’ την τουρκική εισβολή» (!!!), άλλοι ότι «ο Putin έχει δεμένο τον Erdogan» (!!!) και, δύσθυμα είναι η αλήθεια, ότι «κανείς στην περιοχή δεν θέλει ανεξάρτητο κουρδικό κράτος στο έδαφος της συρίας» (πράγμα που σημαίνει πως παραδέχονται, μέσα απ’ τα δόντια, ότι αυτό δουλευόταν τα τελευταία χρόνια απ’ την συμμαχική Ουάσιγκτον).

Όχι, δεν διαβάζουν την ασταμάτητη μηχανή. Είναι δύσκολη για τα δόντια τους. Απλά το παραμύθι της «μεγάλης σφαγής» (και της «εθνοκάθαρσης» – μέχρι ότι η βόρεια συρία θα γίνει Σρεμπρένιτσα ειπώθηκε από διάφορα καθάρματα, απ’ αυτά εδώ τα ντόπια που έκαναν ό,τι μπορούσαν για την σφαγή των βόσνιων ανδρών και γυναικών…) θέλει οπωσδήποτε εκατοντάδες, χιλιάδες πτώματα. Και τέτοια, ευτυχώς, δεν υπάρχουν· επειδή απλά δεν επρόκειτο απ’ την αρχή για τέτοια «επιχείρηση».

Το μπλοκ της Αστάνα δεν το έχουν ανακαλύψει ακόμα, θα τους καθόταν στο λαιμό. Ούτε έχουν ανακαλύψει την παρουσία της Τεχεράνης σ΄αυτήν την πιο πρόσφατη φάση της σύγκρουσης στο συριακό μεδίο μάχης… (Η ασταμάτητη μηχανή ξέρει, αλλά δεν έχει σημασία…) Κάνουν, τελικά, το μοναδικό που μπορούν: πλύση εγκεφάλου· πετυχημένη αναμφίβολα, αφού το πόπολο αυτό ακριβώς θέλει… Βολικά ψέμματα…

(φωτογραφία πάνω: Το δημοσίευμα είναι 1,5 χρόνο παλιότερο, αλλά έτσι είναι οι προειδοποιήσεις των φίλων και συμμάχων: μιλούν έγκαιρα στην καρδιά!

Φωτογραφία κάτω: η θεία Λίτσα εν δράσει – αν και συνεχίζει να αιωρείται στη στρατόσφαιρα…)

Comments are closed.