Η συμμορία είναι τεράστια

Σάββατο 16 Μάρτη. Είναι τόσοι (και τέτοιοι…) που “καταδίκασαν” την σφαγή στο Christchurch ώστε κάποιος που θα έφτανε χτες στον πλανήτη γη απ’ τον Δ του Κενταύρου θα νόμιζε ότι τον αντιμουσουλμανικό ρατσισμό τον εφηύρε ένα φασιστοκάθαρμα στη νέα ζηλανδία.

Όχι. Αυτό το κάθαρμα, 28 χρονών, έζησε τα τελευταία 17 χρόνια της ζωής του, απ’ το 2001 και μετά, ακούγοντας από εκατό και χίλιες μεριές, το πόσο επικίνδυνοι είναι οι μουσουλμάνοι… Για πολιτιστικούς / θρησκευτικούς λόγους. Αυτό το κάθαρμα είναι απλά η στατιστικά αναμενόμενη απόδειξη ότι η ιδεολογική / δημαγωγική δουλειά τόσων χρόνων μπορεί να παράξει «αυθόρμητα» αποτελέσματα. Αυτό το κάθαρμα είναι απλά ένας που έκαψε κάθε φρένο κάτω απ’ την γενική και συστηματική ώθηση.

Είναι ο φυσικός αυτουργός μιας σφαγής. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι πολλοί.

Και «καταδικάζουν»… Τις ευθύνες τους μόνο εμείς μπορούμε να τις αποδώσουμε. Θα είναι δύσκολο, θα είναι τραχύ. Όμως δεν πρόκειται να γίνει αλλιώς.

(φωτογραφία: Καμμία ανησυχία. Δεν είναι στην “άκρη”, σε κάποια νέα ζηλανδία. Είναι στην “πηγή”. Στη λωρίδα της Γάζας. Διαρκώς, εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Εδώ και 70 χρόνια.

Γιατί να μην παραδειγματιστούν οι πρόθυμοι; Και γιατί να μην προσπαθούν να κρύψουν οι εδώ και χρόνια φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της εξόντωσης, απ’ την βοσνία ως το αφγανιστάν, απ’ το ιράκ ως την παλαιστίνη και την αίγυπτο, ότι οι μουσουλμάνοι εδώ και χρόνια υφίστανται ένα Διαρκές Ολοκαύτωμα;)

Comments are closed.