Μπροστά στο Μεγαλείο του Εαυτού του!

Τετάρτη 27 Φλεβάρη. Σχεδόν δυο δεκάδες αμερικάνοι δημοκρατικοί απ’ τη βουλή των αντιπροσώπων ζήτησαν χθες να ψηφιστεί νόμος που να δίνει “επίσημο τέλος” στον πόλεμο ηπα – (βόρειας) κορέας. Ίσως θέλουν να κλέψουν κάτι απ’ την λάμψη του ψόφιου κουναβιού, λίγο πριν ξανασφίξει το χέρι του “little rocket man”… Ίσως θέλουν να πάρουν μερίδιο από ένα πιθανό νόμπελ ειρήνης… Χα!!! Με το ψόφιο κουνάβι κανείς δεν έχει τύχη (λέμε τώρα)!!

Λίγες ώρες πριν την δεύτερη συνάντηση Trump – Kim, η εκτίμησή μας δεν έχει αλλάξει. Οι σωματοφύλακες του αμερικανικού ιμπεριαλισμού (στο κύριο μέτωπο, του ειρηνικού) αποκλείεται να δεχτούν οτιδήποτε που θα επιβάλλει την σχετική έστω υποχώρηση του αμερικανικού στρατού. Απ’ την μεριά του το ψόφιο κουνάβι πεθαίνει όχι για την «ειρήνη» αλλά για το θέαμά της: η ματαιοδοξία του έχει γίνει κοινότοπη.

Μεταξύ αυτών των δυο μπορεί να βρεθεί «χρυσή τομή»· σε μετα-μετα-μοντέρνους καιρούς ζούμε! Κάτι θα βρεθεί που θα δικαιώνει το ψοφιοκουναβικό μεγαλείο, χωρίς να αλλάζει κάτι σοβαρά από πρακτική άποψη για το αμερικανικό ιμπέριουμ…. Η φούρια των δημοκρατικών βουλευτών απλά θα ενισχύσει το πρώτο, με την ευρύτερη προέκτασή του: εκλογές είναι μπροστά, η «επιχείρηση βενεζουέλα» δεν πάει καλά (ούτε θα πάει), οπότε κάτι πρέπει να μπορεί να επιδείξει ο πρόεδρος στο λαό του.

Ότι είναι ειρηνοποιός – ας πούμε…

(φωτογραφία: Βορειοκορεάτης μετανάστης εστιάτορας στο Hanoi υποδέχεται τις Εξοχότητές Τους…)

Comments are closed.