Unknown!

Τετάρτη 28 Νοέμβρη. Φοβάται το ψοφιοκουναβιστάν τις ίδιες του τις μυστικές υπηρεσίες; Ήρθε η ώρα να το δούμε κι αυτό: σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ του αγγλικού καθεστωτικού guardian, το άσπρο σπίτι απαγόρευσε στη διευθύντρια της cia Gina Haspel (γνωστή συνήγορο των βασανιστηρίων…) ή και σε οποιονδήποτε άλλο απ’ τις υπηρεσίες, να καταθέσει την ερχόμενη Παρασκευή σε κεκλεισμένων-των-θυρών συνεδρίαση της γερουσίας για τις σχέσεις ηπα και σαουδικής αραβίας. Θα πάνε μόνο ο υπ.εξ. Pompeo και ο υπ.αμ. «τρελός σκύλος» James Mattis.

Η απαγόρευση θεωρείται πρωτοφανής στα χρονικά, αφού είναι στάνταρ ότι σε τέτοιες «εσωτερικές συζητήσεις» που αφορούν τις διεθνείς σχέσεις της Ουάσιγκτον υπάρχουν πάντα και ανώτατα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, που όλο και κάτι παραπάνω ή ιδιαίτερο θα ξέρουν. Όμως τώρα το ψοφιοκουναβιστάν φοβάται πως αν η Haspel άνοιγε το στόμα της και έλεγε αυτά που ξέρει η υπηρεσία της για την δολοφονία του Khashoggi (πράγμα που θα έκανε υποχρεωτικά απαντώντας σε ερωτήσεις φιλομαθών γερουσιαστών…) η γερουσία θα αναγκαζόταν να κόψει με ταρατατζούμ την στρατιωτική βοήθεια προς τον τοξικό.

Επειδή η απαγόρευση της κατάθεσης της Haspel είναι ολοφάνερα (στα «διεθνή μάτια» αλλά και στην κοινή λογική) υπόθαλψη εγκληματία και μάλιστα ιδιαίτερα άγαρμπη, η «σαουραβοποίηση» του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στη μέση Ανατολή, σαν προέκταση της «ισραηλινοποίησής» του, τραβάει όλο και πιο βαθιά στα σκατά το ψόφιο κουνάβι και τους σωματοφύλακές του.

Τι άλλο θα δούμε; Το ότι ένα βασίλειο κτισμένο στην άμμο θα γινόταν σοβαρό θεσμικό πρόβλημα στο εσωτερικό της άλλοτε μόνης υπερδύναμης, ποιος θα το έλεγε πριν 10 χρόνια;

Comments are closed.