Τα βάσανα της ζωής…

Σάββατο 24 Μάρτη. Η θεία Λίτσα ανεβαίνει στα κεραμίδια. “Δεν-θα-μου-το-πάααρεεεετεεεεεε!!!!” ορύεται μέσα στην άγρια νύχτα, και της απαντάνε τα σκυλιά της γειτονιάς σκούζοντας σα λύκοι. Εννοεί “το όνομα”. Το “όνομα του μπέμπη”. Του κατά την γνώμη της αβάπτιστου Παναγιώτη. Είναι τραγωδία, αλλά όσο εθνική κι αν την θεωρήσει κανείς δεν παύει να είναι μια ανθρώπινη τραγωδία!

Η γειτονιά έχει φρικάρει. Όχι “πολιτικά”. Αισθητικά. Ξυπνάνε αγριεμένοι οι άνθρωποι, και πιάνουν τις σφεντόνες, να ρίξουν κάτω την θεία Λίτσα, μπας και ηρεμήσουν και ξανακοιμηθούν. Τελικά τόβαλαν κάτω το προηγούμενο Σαββατοκύρικο, το είδαν απο ‘δω, το είδαν από ‘κει, και προς το παρόν κατέληξαν στα εξής:

Α) Να πείσουν την θεία Λίτσα ότι θα λέγεται (το αβάπτιστο) Γκορνάπανος (αμετάφραστο· στα ελληνικά, πάντως, “ανώπανος”). Ο υπολογισμός είναι ότι δεν θα το δεχτεί σαν όνομα αλλά σαν βρισιά (το πιάνετε υποθέτουμε το υπονοούμενο· κι αν όχι, δεν θα εκτεθεί η ασταμάτητη μηχανή για χάρη σας!)

Β) Να την διαβεβαιώσουν ότι υπάρχει πάντα διαθέσιμη σφραγίδα “δεν αναγνωρίζεται απ’ την θεία Λίτσα” για να την πατάει σε οτιδήποτε θεωρεί ότι “ονοματολογικά” (ή και “οντολογικά”) δεν της κάνει.

Γ) Να μπουν αισθητήρες στο δωμάτιο της θείας Λίτσας (καινούργια κόλπα, μοντέρνα!) κι όταν αρχίζει να βλέπει εφιάλτες με το “όνομά του” και να χτυπιέται με το στρώμα, πριν σηκωθεί, να ξεκινάει μουσική Bregovic, απ’ τον «καιρό των τσιγγάνων»· κάτι σαν ελληνοσερβική φιλία σε σπρέι! (Μπας και γλυτώσουμε τα κεραμίδια και τα αλιχτίσματα των σκύλων…).

Δ) Να ειδοποιηθεί η ενορία για κάθε ενδεχόμενο (π.χ. αγιασμού…)

(Ααααχχχχχ! Γιατί μωρέ την ανάβετε παλιογουρούνια κρατιστές την θεία Λίτσα; Μια χαρά δεν ήταν στην κοσμάρα της;)

Comments are closed.