Οι «γείτονες»

Πέμπτη 29 Μάρτη. Μπροστά σ’ αυτά που διακηρύσσει το ντόπιο εθνικιστικό γκουβέρνο, τα λεγόμενα των καθεστωτικών της δημοκρατίας της μακεδονίας είναι όαση λογικής και ιστορικής ακρίβειας.

Είμαστε μακεδόνες που μιλάνε την μακεδονική γλώσσα είπε ανάμεσα σε άλλα ο υπ.εξ. Dimitrov σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Επιπλέον θύμισε ότι δέχεται ένα επίθετο αυτοκόλλητο στο επίσημο όνομα (για διεθνή χρήση), όχι ενιαίο και όχι «αμετάφραστο», για να υπάρχει διαχωρισμός από την περιοχή Μακεδονία της Ελλάδας και όχι για την παραμόρφωση της μακεδονικής γλώσσας, του λαού και του κράτους.

Σωστά – και πολύ είναι! Αλλά τα ελληνικά αφεντικά αυτήν την παραμόρφωση επιδιώκουν! Κιαν δεν μπορούν να την πετύχουν (όπως συμβαίνει πια) θέλουν τουλάχιστον να έχουν εξασφαλίσει ότι τα κουκιά τους πιστεύουν ότι προσπαθούν (υπέρ της παραμόρφωσης). Γιατί δεν σε εκλέγει ούτε σε πληρώνει η λογική ή η ιστορική ακρίβεια!!! Ο μικροαστισμός ψηφίζει!

(Η θεία Λίτσα έχει πέσει σε κάτι σαν πασχαλινή νάρκη. Κουράστηκε προσωρινά, μάλλον, απ’ το ανέβα / κατέβα στα κεραμίδια. Άκουσε και τον ψεκασμένο που πρόταξε τα στήθη του, και χαλάρωσε για λίγο. Χάρηκε ακόμα περισσότερο όταν έμαθε ότι άλλος λατρεμένος της, ο ογκόλιθος, παρουσίασε χτες το βιβλίο ενός φασίστα στο οποίο ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι οι γείτονές μας, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, είναι πολιτικά νήπια λόγω παιδείας, ολοκληρωτικής θητείας και ιδεολογήματος. “Αυτό λέω!” θριαμβολόγησε. “Είναι μπέμπης!!!” Τι να της πεις τώρα; Ότι είναι 27 χρονών και λέγεται Παναγιώτης;

“Ξυπνήστε με όταν έρθει η ώρα” είπε όταν σωριάστηκε στον καναπέ. Ποια “ώρα”; Όλοι στη γειτονιά συμφωνούν ότι πρόκειται για παγίδα. Και ότι η θεία Λίτσα έχει εσωτερικό αυτορρυθμιζόμενο εθνικό ελατήριο, όποτε θα πεταχτεί μόνη της· βρίζοντάς μας, φυσικά, που δεν την ξυπνήσαμε ενώ είχε “έρθει η ώρα”.

Πρέπει να παίζει ασύρματη επικοινωνία με το υπ.εξ. και το υπ.αμ. Αλλά κανείς δεν θέλει να ψάξει την θεία Λίτσα για κρυφά τσιπάκια· γιατί κανείς δεν είναι σίγουρος ότι πράγματι κοιμάται και δεν κοροϊδεύει. Όπως επίσης κανείς δεν είναι σίγουρος ότι δεν διαθέτει κβαντική επικοινωνία με το πατριωτικό πανελλήνιο… Ή, όπως σχολίασε ο ίδιος ο Παναγιώτης, ότι δεν είναι μια κβαντική παραμόρφωση του συμπαντικού χωροχρόνου.

Κατά τα άλλα είναι γνωστό ότι η θεία Λίτσα βρίσκεται σε μόνιμη υπνοβασία…)

Comments are closed.