Perfect day!

Σάββατο 10 Φλεβάρη. Ήταν μια υπέροχη ημέρα! Όλοι ήταν ευγενικοί. Πολύ ευγενικοί. Πάρα πολύ ευγενικοί. Ήταν τόσο πολύ ευγενικοί ώστε το αμερικανικό γεράκι ένοιωθε ότι διασκεδάζουν μαζί του: ήταν έτοιμος να εκραγεί απ’ την πολύ ασιατική (και όχι μόνο) ευγένια· αλλά έτσι θα ξεκινούσε σε λάθος μέρος και σε λάθος στιγμή ο πόλεμος που θέλουν να κάνουν οι ηπα στην κορεατική χερσόνησο.

Οπότε αναγκάστηκε να υποστεί τα εξής ταπεινωτικά:

– «Έπεσε πάνω» στον 90χρονο βορειοκορεάτη καθεστωτικό Kim Yong-nam και, κατά πάσα πιθανότητα, οι λέξεις που σφύριξε με τα δόντια σφιγμένα ήταν κάτι σαν “sorry, δεν σε είδα γέρο”…

– Άκουσε τις βορειοκορεάτισες cheerleaders να τραγουδούν κάτι σαν ύμνο, στα κορεατικά, που φυσικά δεν καταλάβαινε· τα σημαιάκια στα χέρια τους όμως ασφαλώς και τα κατάλαβε: ενωμένη κορεατική χερσόνησος…

– Έκατσε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης στην ίδια σειρά, μεν, με τον Moon αλλά χαμηλότερα απ’ την πριγκήπισσα Kim Yo-jong. Έτσι δεν μπορούσε να την ελέγχει· το αντίθετο. Κι αν τον “μάτιασε” με τίποτα κορεατικά μάγια;

– Την έκανε απ’ το δείπνο υποδοχής προς όλους τους επίσημους καλεσμένους της ημέρας!!! Το πρωτόκολλο είχε φροντίσει να τον βάλει στην κεφαλή του τραπεζιού: ανάμεσα στον Moon και στον καταραμένο βορειοκορεάτη Kim Yong-nam…. (Έχουν χιούμορ οι νοτιοκορεάτες). Πέταξε σαν δικαιολογία ότι «είχε κανονίσει να βγούνε να φάνε με τους αμερικάνους αθλητές»… Όπως κάποτε άλλοτε ένας αστραπόΓιανος «είχε κανονίσει να τα πιει με κάτι φιλαράκια» (μετά από ένα eurogroup όπου κρατήθηκαν με τα χίλια ζόρια να μην τον πετάξουν έξω με τις κλωτσιές…).

Ξέρουμε τι πάει να πει «μωρέ, έχω κανονίσει να βγω με κάτι φίλους, ευχαριστώ πάντως» σε τέτοια επίσημα, επαγγελματικά ραντεβού: ο αμερικάνος αντιπρόεδρος Pence ένοιωσε απόβλητος χτες στη νοτιοκορεατική PyeongChang! Έστω: ανεπιθύμητος. Όχι άδικα: ήταν.

Κρατείστε, λοιπόν, και αυτήν την ημερομηνία (9 Φλεβάρη). Δεν πιάνει χώρο, και μπορεί να χρειαστεί: ήταν η μέρα που η Ουάσιγκτον είδε να στρέφουν τους τσαμπουκάδες της εναντίον της, στο κυρίως πεδίο του 4ου παγκόσμιου πολέμου.

Ευγενικά όμως. Πολύ ευγενικά. Πάρα πολύ ευγενικά…

(Από πάνω προς τα κάτω, για να πάρετε κι εσείς “η μάζα” μια γεύση από τελετή έναρξης χειμερινών ολυμπιακών στη νότια κορέα, τέτοιους δύσκολους καιρούς:

– Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος Moon χαιρετιέται εγκάρδια με την βορειοκορεάτισσα “πριγκήπισσα” Kim Yo-jong, αδελφή του αδελφού της, γνωστού στο αμερικάνικο άσπρο σπίτι σαν “κοντός”, “χοντρός” και “rocket man”. Στον χαιρετισμό του στους αγώνες ο Moon χαρακτήρισε την 9η Φλεβάρη 2018 “πρώτη ημέρα της ειρήνης” στην κορεατική χερσόνησο. Δυστυχώς δεν βρήκαμε φωτο με την γκριμάτσα του Pence.

– Οι βορεκορεάτισσες cheerleaders σε μεγάλα κέφια, στις εκδηλώσεις έναρξης.

– Όρθιοι / ες λόγω εθνικών ύμνων. Στην πάνω σειρά η Kim Yo-jong, η σύζυγος του γερμανού προέδρου Steinmayer, και ο ίδιος. Στην κάτω ο Moon, η συζυγός του, η σύζυγος του Pence και ο Pence αυτοπροσώπως…

– Ο γ.γ. του οηε Antonio Guterres, ο Kim Yo-jong και ο Moon ανταλλάσσουν ευχές στο δείπνο. Την ίδια ώρα ο Pence έπινε coca cola με τους αμερικάνους αθλητές – δεν κάνει να πίνουν οινόπνευμα, ε; – και έλεγε ανέκδοτα με γελαδάρηδες που έπαιζαν ice hockey στο Τέξας…)

Comments are closed.