Ελληνικός ιμπεριαλισμός

Δευτέρα 12 Φλεβάρη. Στα late ‘80s και στα ‘90s, οι έλληνες εθνικο-ιμπεριαλ-φασίστες, δεξιοί κι αριστεροί (αλλοίμονο: όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν!) είχαν υιοθετήσει το σλόγκαν: η ειρήνη στο Αιγαίο κρίνεται στα βουνά του Κουρδιστάν. Αυτό που ήθελαν να πουν (δηλαδή εύχονταν και μεθόδευαν, στο μέτρο των δυνάμεών τους…) ήταν ότι: «αν το pkk καταφέρει να διαλύσει την τουρκική επικράτεια, τότε θα πάρουμε κι εμείς την Μικρά Ασία, οπότε το Αιγαίο θα γίνει ελληνική λίμνη, και θα είμαστε ωραίοι»).

Οι καιροί πέρασαν. Η ιδεολογία του ελλαδιστάν δεν έχει αλλάξει· απλά εκείνοι που κουλιαρντίζουν το εθνικό κοπάδι καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κάνουν πιο μαζεμένες ευχές. Φυσικά το κοπάδι είναι πάντα κοπάδι, και ψοφάει για περισσότερα. Ακριβώς αυτό: ψοφάει εφτά μέρες την βδομάδα, και δεν το ξέρει, ούτε θέλει να το μάθει.

Όμως η ιστορία (την οποία σιχαίνονται) ταγοί και ποίμνιο τους ψιθυρίζει τώρα κάτι ανυπόφορο: η «τύχη» των αμερικανο-ισραηλινών συμμαχιών τους και των γεωπολιτικών τους προσδοκιών κρίνεται από μια πολύ μεγάλη γραμμή, που ξεκινάει απ’ την φαντασιακή αοζ τους στην ανατολική Μεσόγειο και φτάνει μέχρι τη θάλασσα της κίνας! Και σ’ αυτήν την «γραμμή» δεν μπορούν να κάνουν τίποτα σπουδαίο (για να έχουν να το πουλήσουν μετά).

Τρέχα ογκόλιθε, τρέχα!!!

(Αα… Μην ξεχαστεί: ο Zaev είναι σε διήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα… Ογκόλιθε, τρέχα!!)

Comments are closed.