Γενεαλογία

Παρασκευή 5 Γενάρη. Ευκαιρίας δοθείσης οι εθνικόφρονες έχουν εκτοξευτεί για να μας ξαναπρήξουν τα συκώτια. “Οι σκοπιανοί δεν είναι απόγονοι του μεγάλου αλεξάνδρου, να το πουν ανοικτά!” ουρλιάζουν.

Φυσικά και δεν είναι· όπως δεν είναι ούτε οι έλληνες ούτε οι ελληνάρες! Είναι ιστορικά βεβαιωμένο με κάθε ακρίβεια ότι οι δύο γυιοί του αμφίφυλου μακεδόνα βασιλιά (ο Αλέξανδρος της Ρωξάνης και ο Ηρακλής της Βαρσίνης) “καθαρίστηκαν” απ’ τους διαδόχους του μεγΑλέκου (μαζί με τις μανάδες τους) πριν αποκτήσουν απογόνους. Καθαρίστηκε κι όλο το υπόλοιπο σόι, έτσι ώστε ούτε από σπόντα να μην μπορεί κανείς να διεκδικήσει κληρονομικά δικαιώματα. Απόγονοι του μεγΑλέκου γιοκ!!!

Οι έλληνες, ως γνωστόν, είναι οι εκλεκτοί του θεού… Και μπορούν να του ζητήσουν να τους κληροδοτήσει κάποιον γαλαξία, υπάρχουν ένα σωρό, να έχουν την άνεση να μεγαλουργήσουν. Να επαναπατριστεί και αυτός ο πολιτικός εξόριστος, ο Σώρρας, που ξέρει από διαστημική τεχνολογία, και όχι μόνο…

Όσο για τους υπήκοους του κράτους της μακεδονίας; Αν θεωρήσουν εαυτούς απόγονους του Γάιου Ιούλιου Καίσαρα Οκταβιανού Αυγούστου, θα έχουν πολλαπλά οφέλη. Πρώτον, θα ξεφορτωθούν τους ελληνάρες χαρίζοντάς τους και κάτι αντιαισθητικά αγάλματα. Και δεύτερον, σαν κληρονόμοι της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, θα μπορούν να διεκδικήσουν όχι τα ψίχουλα της γεωγραφικής Μακεδονίας, αλλά κάτι περισσότερο – απ’ τον πιο πάνω χάρτη (με αποχρώσεις του πράσινου οι περιοχές που προσέθεσε ο Οκταβιανός Αύγουστος στην Ρώμη – κίτρινο χρώμα. Με ροζ οι υποτελείς περιοχές).

Τι θα έλεγαν, π.χ., για όλη την ανατολική Μεσόγειο, γύρω γύρω, ως την Κυρηναϊκή χερσόνησο;

Comments are closed.