Συρία

Τρίτη 8 Αυγούστου. Γρηγορότερα απ’ ότι αναμενόταν ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του κατέλαβαν απ’ τον isis την πόλη Sukhnah, 70 χιλιόμετρα ανατολικά της Palmyra, και λίγο παραπάνω από 100 δυτικά του κυρίως στόχου, που είναι η Deir ez-Zor. Εννοείται ότι “κατάληψη” σημαίνει ότι και αυτή η πόλη, η Sukhnah, έχει γίνει μπάζα… Προς την Deir ez-Zor συγκλίνουν, εν τω μεταξύ, απ’ τα βορειοδυτικά άλλα τμήματα του φιλοΆσαντ μετώπου, κατεβαίνοντας δίπλα απ’ τον Ευφράτη (απέχουν γύρω στα 60 χιλιόμετρα).

Το αξιόλογο ως τώρα είναι ότι μετά την αναγγελία περί τερματισμού της χρηματοδότησης διάφορων αντι-Άσαντ ενόπλων απ’ την cia, δεν έχει γίνει κάποια σοβαρή κίνηση προς την Deir ez-Zor απ’ την μεριά των συμμάχων της Ουάσιγκτον, του Τελ Αβίβ και του Ριάντ – παρότι ένας αριθμός απ’ αυτούς τους αντι-Άσαντ proxies έχουν συγκεντρωθεί και στρατοπεδεύσει στην ypgκρατούμενη ζώνη, βόρεια απ’ την Deir ez-Zor.

Έχουν παραιτηθεί η Ουάσιγκτον and friends απ’ το σχέδιο να κόψουν την χερσαία επαφή της Τεχεράνης με τον λίβανο, στην οποία η Deir ez-Zor είναι στρατηγική θέση; Ετοιμάζουν κάτι άλλο, χειρότερο;

Δεν ξέρουμε…

Comments are closed.