Πεθαίνουμε από βλακεία κτυπημένοι κατακέφαλα

Σάββατο 19 Αυγούστου. Εν τω μεταξύ δεν υπάρχει καμία εξήγηση για τον λόγο που οι δαιμόνιοι «τρομοκράτες τζιχαντιστές» αποφάσισαν μαζικές δολοφονίες στην Καταλωνία.

Δεν χρειάζεται. Η μοχθηρότητα του «κακού» είναι η απόδειξη της μοχθηρότητάς του. Κυκλικός συλλογισμός που έχει γίνει επαρκής. Ναι. Αλλά η επάρκεια του ξεκαρφώματος της (κάθε) προβοκάτσιας δεν οφείλεται στην «μοχθηρότητα του κακού». Οφείλεται στην «ευπιστία του καλού». Δηλαδή στη βλακεία του πληθυσμού.

Λένε ότι η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης. Αν αυτό ισχύει, τότε οι πρωτοκοσμικοί έχουν αιχμαλωτιστεί ολοκληρωτικά στην βλακεία τους. Δεν χρειάζονται καν ερωτήσεις πια. Δεν τις κάνουν. Δεν τις διανοούνται. Αρκεί η επανάληψη του ίδιου και του ίδιου, που είναι ανεξήγητο – εκτός απ’ την εξήγηση της «κακίας». Κάτι σα νόρμα «φυσικών φαινομένων»…

Κάπως έτσι οι πλέον αναπτυγμένοι (καπιταλιστικά) υπήκοοι του πλανήτη ever έχουν κυλήσει στον πιο βαθύ διανοητικό και συναισθηματικό πρωτογονισμό, στην μεγαλύτερη εξαθλίωση της σκέψης. Και δεν το ξέρουν – πως θα το ήξεραν άραγε;

Μην αναρωτηθείτε «τι θα μας συμβεί λοιπόν;» αφού έχουμε παραδοθεί διανοητικά, συναισθηματικά, ηθικά. Θα μας συμβεί ό,τι αποφασίσουν τα αφεντικά για εμάς.

Όπως συμβαίνει ήδη. Πεθαίνουμε από βλακεία κτυπημένοι κατακέφαλα…

Comments are closed.