Παραλίγο να ξεχαστούμε…

Σάββατο 12 Αυγούστου. Σωστό και απαραίτητο να αποδίδουμε και προσωπικά στον ψεκασμένο υπ.αμ. την ελληνο-αιγυπτιακή φιλία, σαν έκφραση των συμφερόντων του ελληνικού βαθέος κράτους / κεφάλαιου. Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την μέγιστη προσφορά του άλλου στρατάρχη των εθνικών συμφερόντων, του ψεκασμένου υπ.εξ. Nick the greek.

Η φωτογραφία επάνω είναι απ’ την συνάντησή του με τον υπ.εξ. της αιγυπτιακής χούντας Sameh Hassan Shoukry «στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο φόρουμ των αρχαίων πολιτισμών». Φαίνεται ότι εκείνη η μαφιόζικη γιορτούλα στα τέλη του περασμένου Απρίλη ήταν τόσο large ώστε οι χουντικοί του Καΐρου έσκασαν εδώ «πανηγυρικά», σωρηδόν, για να κάνουν τα deal τους με τους αδελφούς έλληνες. Ίσως και τους ισραηλινούς – γιατί όχι; Μπας και δεν είναι κι αυτοί «αρχαίος πολιτισμός»;

Λίγο νωρίτερα, στις αρχές Μάρτη, ο ογκόλιθος Nick the greek, με μακρυά και πλούσια εμπειρία «υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» ήδη απ’ τα ‘80s, είχε ενθαρρύνει τον κάποιο ρεαλισμό της ε.ε. απέναντι στη φασιστική χούντα του Καΐρου. Αναδημοσιεύουμε απ’ την καθεστωτική «καθημερινή» στις 7 Μάρτη:

… Τη σημασία της αλλαγής πολιτικής της Ε.Ε. έναντι της Αιγύπτου τόνισε χθες ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, έπειτα από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (ΣΕΥ) στις Βρυξέλλες. Η Αθήνα θεωρεί ότι η μεταβολή στάσης δικαιώνει την ελληνική στρατηγική έναντι της Αιγύπτου, η εσωτερική πολιτική σταθερότητα της οποίας, όπως έχει τονίσει ο κ. Κοτζιάς, είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την ασφάλεια της Ε.Ε.

Η Ελλάδα, σε προηγούμενες συνεδριάσεις του ΣΕΥ, καθώς και σε άλλες συγκυρίες, αντιτάχθηκε αρκετές φορές στις «αντιπαραγωγικές», όπως χαρακτηρίζονται από διπλωματικές πηγές, πιέσεις διαφόρων κρατών-μελών της Ε.Ε. για εξοντωτική καταδίκη του Καΐρου σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η σταθεροποίηση της χώρας θα οδηγήσει στην περαιτέρω διασφάλιση και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντιτείνει η Αθήνα….

Δεν είναι απλός γίγαντας! Είναι ο θεός ο ίδιος! “Η σταθεροποίηση της χούντας θα οδηγήσει και στην περαιτέρω διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” υποστηρίζει, και μπορεί να ανακηρυχτεί με κάθε επισημότητα σαν ο postmodern Προκρούστης… Αν το σκεφτείτε έχει δίκιο: για να σταθεροποιηθεί η χούντα της αιγύπτου (όπως και κάθε άλλη) θα πρέπει να εξοντώσει όλους τους εχθρούς της. Και τότε, προφανώς, αφού θα τους έχει θάψει όλους, δεν θα υπάρχει θέμα “παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. Απλό; Ναι. (Αν έχεις δοξάσει τον Γιαρουζέλσκι σε καιρούς χαλεπούς, ο Σίσι είναι πανεύκολη υπόθεση. Στα ‘80s ήσουνα εγκάθετος, σκέτος και δακτυλοδεικτούμενος. Τώρα ποιος ασχολείται;…).

Το αφήσαμε για τελευταίο, μήπως και δεν έχετε ξεράσει ακόμα. Που, νομίζετε, ο ογκόλιθος Nick the greek διαπίστωσε «έλλειψη κουλτούρας συμβιβασμού και συνεννόησης» καθώς και «απουσία ακόμα και βασικών δημοκρατικών αρχών» στην ίδια συνεδρίαση στις Βρυξέλες; Θα το πάρει το ποτάμι, μην παιδευόσαστε: στην αλβανία και στην «πγδμ»! Σιγά μην του ξέφευγαν!!

Ο υποστηρικτής διάφορων δικτατοριών, με τελευταία και απίστευτα αιματηρή εκείνη της αιγύπτου, διαθέτει ραντάρ ανίχνευσης «δημοκρατικών ελλειμάτων». Ουάου! Διαθέτει ολοφάνερα, επίσης, πιστοποιητικό εθνικών φρονημάτων απ’ το ελληνικό βαθύ κράτος. Και τους διεθνείς συμμάχους του, στο Λονδίνο και στην Ουάσιγκτον…

Που βρίσκεται, είπαμε, ο «δημόσιος διάλογος»; Που βρίσκεται η «μέση κοινωνική συνείδηση»; Ποια είναι τα κρίσιμα ζητήματα;

Και πόσους χασάπηδες πρέπει να αγκαλιάσει το ελληνικό καθεστώς και οι φαιορόζ ορντινάτσες του, για να ανέβει το αίμα απ’ τα παπούτσια στις μύτες μας;

Comments are closed.