Dirty jobs

Τρίτη 1 Αυγούστου. Οι χειρότερες δουλειές υψηλού επιπέδου αυτήν την εποχή προκηρύσσονται απ’ το αμερικανικό άσπρο σπίτι. Τι προσωρινότητα και ελαστικότητα; Ο ένας καουμπόι μετά τον άλλο προσλαμβάνονται και απολύονται, λες και πέρασαν μόνο από οντισιόν. Αυτός ο τελευταίος, για παράδειγμα, ο Scaramucci, ούτε στο βιογραφικό του δεν θα βάλει το σύντομο πέρασμά του απ’ το πόστο του εκπρόσωπου τύπου (του ψόφιου κουναβιού). Αντί για 10 λεπτά δημοσιότητας ίσια ίσια 10 μέρες – και τι να λέει τώρα; Ποιος είναι το καθίκι που τον έφαγε;

Να τα βλέπει ο ογκόλιθος έλληνας υπ.εξ. αυτά! Κι αν θέλει να προχωρήσει το πατριωτικό του έργο, να πάρει παραμάσχαλα τους χάρτες του και τα μεγαλεπήβολα σχέδια (για την ελληνική επιρροή στην ανατολική Μεσόγειο…), να πάρει και τον ψεκασμένο φίλο του υπ.αμ. και να στήσουν σκηνή στην Ουάσιγκτον. Δεν μπορεί. Κάποια στιγμή θα υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση εκεί, να της διηγηθούν τα ελληνικά μεγαλεία.

Δεν μπορεί… Κάποιος μονιμάς θα πέρασει να του κλαφτούν..

(φωτογραφία: το αεροπλάνο πίσω του δεν είναι ο λευκός οίκος, οπότε δεν είναι η στιγμή που έχει μαζέψει τα πράγματά του… Αλλά γιατί η φάτσα του στο συγκεκριμένο πλάνο μας θύμισε τον Rank Xerox – ένθετη μικρή φωτογραφία – ε;)

Comments are closed.