Αθήνα – Φραγκφούρτη

Δευτέρα 3 Ιούλη. Δεν θα ήταν θέμα στον ορίζοντά μας αν δεν το είχε φυτέψει εκεί η φαιορόζ κυβέρνηση και η υψηλή διαπραγματευτική τέχνη της. Η ποσοτική χαλάρωση σώζει· η ποσοτική χαλάρωση σώζει· η ποσοτική χαλάρωση σώζει… Σαν «πάτερ ημών» η θρυλική «ποσοτική χαλάρωση» είχε γίνει επί μήνες η δημόσια κυβερνητική προσευχή μπροστά στην εκκλησία της ε.κ.τ. και στο εικόνισμα του Ντράγκι.

Ώσπου ήρθε ο θερινός καιρός για να μάθουμε ότι «Ποια ποσοτική χαλάρωση μωρέ; Δεν γαμιέται κι αυτή και η ε.κ.τ.; Εμείς θα βγούμε – στις – αγορές με νταούλια, και θα μας παρακαλάνε να μας δανείσουν».

Ταμάμ. Πολλή ελληνική μαγκιά. Όπως πάντα άσχετη με την πραγματικότητα. Ας κοιτάξουν οι «μάγκες» να πάρουν, τελικά, την θρυλική δόση έγκαιρα. Και μετά ας ξαναξεδιπλώσουν τα παινεμένα διαπραγματευτικά ταλέντα τους, για την «3η αξιολόγηση», που έχει όλα τα φόντα να μην τελειώσει ποτέ… (αφού, ως το τέλος του ’18, δεν χρειάζονται άλλες χρηματοδοτικές ενέσεις). Στο κάτω κάτω κάπως πρέπει να την γλυτώσουν και οι «κλειστοί επαγγελματίες», έτσι δεν είναι;

Όσο για την περιβόητη «έξοδο στις αγορές»; Κρατάτε με μην τον σκίσω… Σκέτος εθνικός σεξισμός…

Comments are closed.