Ανοικτές αγκαλιές

Δευτέρα 19 Ιούνη. Η φιλία της Αθήνας με το Τελ Αβίβ δευτερευόντως μόνο έχει να κάνει με το γκάζι. Για την ακρίβεια το γκάζι είναι μια καλή βιτρίνα για να κρύβει πίσω της το ελληνικό κράτος / παρακράτος / κεφάλαιο τις εκδουλεύσεις που προσφέρει στο μιλιταριστικό / φασιστικό ισραηλινό καθεστώς.

Από τότε που το Τελ Αβίβ “τα έσπασε” με την Άγκυρα (και απ’ την μεριά του τουρκικού καθεστώτος οι λόγοι ήταν πολλοί και εξαιρετικά σοβαροί) η ισραηλινή αεροπορία έχασε το “χερσαίο βάθος” που χρειαζόταν για να εκπαιδεύεται· το ισραηλινό κράτος είναι ελάχιστο σε έκταση. Αυτό το “χερσαίο βάθος” το προσφέρει εδώ και χρόνια η Αθήνα: οι ασκήσεις της ισραηλινής αεροπορίας έχουν γίνει κοινοτοπία στα μέρη μας.

Εννοείται ότι αυτό μπορεί να γίνεται ομαλά μόνο με μια συμπληρωματική μεν αλλά καλά σχεδιασμένη εκστρατεία “διαφύλαξης” της ελληνικής κοινωνικής συναίνεσης· ή απάθειας. Πέρα απ’ την πάντα αποτελεσματική εξαγορά των “διαμορφωτών της κοινής γνώμης” θεωρούμε λογικό και φρόνιμο να έχει αποβιβαστεί και ένας μικρός στρατός έμπειρων ισραηλινών πρακτόρων, με καθήκον να “προσέχει” πιθανές εστίες κριτικής απέναντι στο απαρτχάιντ κατά των παλαιστινίων. Και κάνουν δουλειά και τα λεφτά και οι πράκτορες· το έχουμε διαπιστώσει.

Όσο για το που προορίζει η ισραηλινή αεροπορία τις γνώσεις που αποκτάει στην ελληνική επικράτεια; Χμμμμ… Ίσως κτυπήσει την Ουάσιγκτον…. Ε;

Comments are closed.