Ψόφιο κουνάβι 2

Τρίτη 16 Μάη. Ορισμένα απ’ τα στοιχεία του ρεπορτάζ είναι τόσο συντριπτικά (και σχετικά παλιά) ώστε θα έπρεπε να αναρωτηθεί κανείς όχι για το «πως ψήφισαν Trump οι αμερικάνοι κοκκινόσβερκοι», αλλά για πως τον έκαναν υποψήφιό τους οι συντηρητικοί. Ήξεραν; Όχι; Είναι δυνατόν να μην ήξεραν;

Η απάντηση είναι ότι «ήξεραν», σίγουρα κάποιοι με ειδικό βάρος! Το ρεπορτάζ του zempla παρουσιάζει στιγμιαία, και χωρίς να επιμείνει, κάτι που είναι κομβικό, όχι για το ποιόν του ψόφιου κουναβιού, αλλά για εκείνο σχεδόν του συνόλου του «πολιτικού προσωπικού» στις ηπα: διάφοροι μέσα στους αμερικάνους συντηρητικούς ξέρουν τι είναι ο Trump. Ένας, σίγουρος, είναι ο διαβόητος “Rudy” Giuliani. Ο επιχειρηματίας και πρώην δήμαρχος της Ν. Υόρκης, που έμεινε στην ιστορία (και) σαν ο πρώτος «εφαρμοστής» του δόγματος της μηδενικής ανοχής… Ο Giuliani είναι τώρα (και) σύμβουλος του ψόφιου κουναβιού.

Έχουμε ασχοληθεί, και όχι μόνο μία φορά, στο Sarajevo με το οργανωμένο έγκλημα / άγρια συσσώρευση και με την στρατηγική του αμερικανικού χρηματοπιστωτισμού να τραβήξει το διεθνές «μαύρο χρήμα» στην αμερικανική επικράτεια· για διάφορους λόγους, μεταξύ άλλων και για να «στηρίξει το δολάριο». Συνεπώς, η προεδροποίηση κάποιου που έκανε επί δεκαετίες αυτήν την δουλειά, δεν αποτελεί για εμάς «σκάνδαλο»! Ακόμα κι αν δεν μακροημερεύσει στην καρέκλα.

Τελευταίο: είναι ενδιαφέρον (και πάλι θα μπορούσε να είναι θέμα ξεχωριστής έρευνας) το «επιχειρηματικό» και όχι μόνο προφίλ του εβραιοαμερικάνου γαμπρού του ψόφιου κουναβιού. Του Jared Kushner. Όπως αυτό αχνοφαίνεται, παρεπιπτόντως, στην έρευνα της zempla. Ο 36χρονος επιχειρηματίας, άξιος διάδοχος του πατέρα του (επίσης τρανός επιχειρηματίας του real estate που έκανε και δυο χρόνια φυλακή…) έχει προλάβει να δείξει δυνατά στοιχεία δράσης στην υποφωτισμένη ζώνη του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Αν υποστηριχτεί με την κατάλληλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών είναι ικανός για μεγάλα πράγματα!

Comments are closed.