Ντόχα

Κυριακή 28 Μάη. Το μικροσκοπικό αλλά πάμπλουτο σεϊχάτο του κατάρ δεν φαίνεται να συμφωνεί με την «γραμμή» που επισημοποίησε το ψόφιο κουνάβι στο Ριάντ. Αυτό δείχνει συμβολικά η απόφαση να ανακαλέσει («για διαβουλεύσεις» υποθέτουμε) τους πρεσβευτές του απ’ το μπαχρέιν, την αίγυπτο, το κουβέιτ, την σαουδική αραβία και τα ενωμένα αραβικά εμιράτα. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση:

… το ιράν είναι μια περιφερειακή και ισλαμική δύναμη που δεν μπορεί να αγνοηθεί, και δεν θα ήταν καθόλου σοφό να στοχοποιείται…

Γκρινιάζει και εναντίον της Ουάσιγκτον το καθεστώς του κατάρ. Ότι διάφοροι κουβεντιάζουν για το κατάρ χωρίς την συμμετοχή μας είπε ο υπ.εξ. Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, προσθέτοντας ότι τα αμερικανικά μήντια έχουν βάλει σημάδι την Ντόχα.

Η αλήθεια είναι ότι σε όποιο μπαλκόνι κι αν βγει κανείς στο κατάρ θα δει απέναντι τις ιρανικές ακτές. Συνεπώς δεν είναι το καλύτερο μέρος για καυγάδες με έναν τέτοιο γείτονα, ό,τι και να ψήνουν οι υπόλοιποι. Και οπωσδήποτε, αν είναι να σε έχει κάποιος στο στόχαστρό του, καλύτερα να είναι τα αμερικανικά μήντια παρά οι ιρανικοί πύραυλοι.

Comments are closed.