Το κόμμα της δραχμής

14/2/2017. Οι φιλόδοξοι «απελευθερωτές» της αριστεράς του «κόμματος της δραχμής» είναι μόνο «συνιστώσες» του. Και μάλιστα αλληλοϋποβλεπόμενες. Λογικό αφού δεν υπάρχει κάποιο άλογο που να φαίνεται ικανό όχι απλά να μπει στη βουλή αλλά να πιάσει ένα ποσοστό τέτοιο που να σύρει και τις υπόλοιπες συνιστώσες πίσω του, με την ελπίδα ότι θα πιάσουν μερικές καρέκλες εδώ κι εκεί. Το μοντέλο προεκλογικός «συ.ριζ.α.» δεν δουλεύει· και η φτώχια φέρνει γκρίνια.
Όμως η βασική δουλειά της αριστεράς του «κόμματος της δραχμής» έχει ήδη γίνει. Και με το παραπάνω. Όπως σε όλη τη διάρκεια του ιδεολογικού βομβαρδισμού του βαθέος κράτους, απ’ τις αρχές του Μάη του 2010, έτσι και τώρα αυτή η αριστερά το μόνο που κάνει είναι να ξεπλένει την δεξιά και την άκρα δεξιά του ίδιου κόμματος (της δραχμής). Ανοίγοντάς της τον δρόμο μέσα απ’ τη νομιμοποίηση («απ’ τα αριστέρα») των βασικών εθνικιστικών κλισέ. Για την «εθνική οικονομία», την «εθνική παραγωγή» και, φυσικά, το άγιο δισκοπότηρο: το «εθνικό νόμισμα».
Το τραγικό είναι ότι τα βοθρολύματα τους υπερφαλάγγισαν απ’ το 2012 (με κριτήρια «λαϊκής επιρροής») κι αυτοί έκαναν ότι ψιχαλίζει. Τώρα διακινδυνεύουν να τους υπερφαλαγγίσει και ο κανάς Ψώρρας…

(Ρητορική ερώτηση. Στην υποθετική περίπτωση της “επιστροφής στο εθνικό νόμισμα”, και μάλιστα με ισοτιμία 1:1 απέναντι στο ευρώ όπως λένε όλοι οι σοφοί, λογικά θα πρέπει να υπάρχουν και εικοσάρες, δεκάρες, πεντάρες. Όπως παλιά. Θα είναι τα ισοδύναμα των 20, των 10 και των 5 σεντς. Θα έχουν και τρύπα στη μέση οι νέες πενταροδεκάρες, όπως οι παλιές; Να περνάνε σπάγγο από μέσα τα πιτσιρίκια και να φτιάχνουν κολιέ παίζοντας; Πείτε μας ω σοφοί σωτήρες!Μην μας κρατάτε σε αγωνία!

Comments are closed.