“Πέ-σε! Πέ-σε!”

6/2/2017 …Κατά πάσα πιθανότητα, από την οπτική γωνία ενός οικονομολόγου, υπάρχει πολύ ισχυρός λόγος για την ελλάδα να βγει από το ευρώ…
Με δεδομένο ότι υπάρχουν αρκετοί ντόπιοι οικονομολόγοι (“του γάλακτος” θα μπορούσε να προσθέσει κανείς) που έχουν αυτή την άποψη, μερικοί μάλιστα ιδιαίτερα διάσημοι (Καζάκης, Λαπαβίτσας, Βαρουφάκης – και σια) θα πρέπει κανείς να σπάσει το κεφάλι του να βρει σε ποιον ή ποιους ανήκει αυτή η δήλωση.
Μην κάνετε τον κόπο. Το είπε o Ted Malloch, χρηματιστής στο επάγγελμα (τζογαδόρος / κομπιναδόρος δηλαδή), κολλητός του άγγλου φασίστα Farage, που είναι ο (όπου νάναι) καινούργιος πρεσβευτής των ηπα στην ε.ε. Συμπληρώνοντας ότι δεν ξέρει ακόμα τι στάση θα κρατήσει η κυβέρνηση του ψόφιου κουναβιού με το 15% των ψήφων που διαθέτει στο δντ, για το αν θα συνεχίσει να συμμετέχει (το ταμείο) στην «ελληνική διάσωση» ή όχι.
Μόνο τα διεστραμένα μυαλά (ενδεχομένως η πλειοψηφία των ντόπιων) δεν καταλαβαίνουν πόσο έχουν στενέψει τα περιθώρια της «εθνικοαπελευθερωτικής» δημαγωγίας του κόμματος της δραχμής, και πόσο γρήγορα αποκαλύπτεται η εναρμόνισή του με τα αμερικανικά συμφέροντα.
Όμως, για να είμαστε δίκαιοι, έχει γίνει πολύ δουλειά απ’ το 2010 και μετά. Πολύ παραμύθι, πολύ ψέμα, πολύς αποπροσανατολισμός, πολύ εθελοδουλεία. Οπότε, ακόμα και στην περίπτωση που το ψόφιο κουνάβι βγει με ανοικτή την αγκαλιά φωνάζοντας «ω έλληνες, φύγετε απ’ το παλιοευρώ, το μισώ, το μισώ, το μισώ, dollar first!» θα υπάρχουν πάντα αγύρτες που θα πουλάνε την δραχμή σαν … αντιιμπεριαλισμό…

Comments are closed.