Ο συντονιστής… (1)

Σάββατο 5 Σεπτέμβρη. Είχε όλα όσα χρειάζονται για να πάει στα «σκουπίδια» της υγιεινιστικής τρομοεκστρατείας – παρότι δημοσιεύτηκε σε καθεστωτικό (και υπεράνω «συνωμοσιολογικής», «covidiot» και λοιπά κοσμητικά επίθετα) μέσο (στο «έθνος», την 1 Σεπτέμβρη). Και αυτό ακριβώς έγινε: μία που είπε μερικά πράγματα κάποιος εντελώς mainstram γιατρός, και μία που θάφτηκαν.

Περί τίνος πρόκειται; Πρόκειται για τον θάνατο 20 ηλικιωμένων (συγκεκριμένα απ’ το γηροκομείο «αγία Κυριακή»). Τι είπε ο Διαμαντής Χλώρος, συντονιστής διαχείρισης πανδημίας στο νοσοκομείο «Γιώργος Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και διευθυντής της πνευμολογικής κλινικής; Τα αντιγράφουμε τμηματικά για να τα σχολιάσουμε (ο τονισμός στο πρωτότυπο):

«Πιθανολογώ ότι κάποιοι από αυτούς δεν θα είχαν καταλήξει άσχημα, αν δεν είχαν εισαχθεί υποχρεωτικά στα νοσοκομεία. Η ανάγκη νοσηλείας τους έπρεπε να κριθεί με ιατρικούς όρους και όχι με επιδημιολογικούς. Και αυτό έπρεπε να είχε γίνει από μία ομάδα γιατρών, οι οποίοι θα πήγαιναν στο γηροκομείο και θα εξέταζαν επιτόπου τους ηλικιωμένους. Αν, δηλαδή, φιλοξενούνταν σε μια ενδιάμεση μονάδα φροντίδας όσοι ηλικιωμένοι βρέθηκαν μεν θετικοί αλλά ήταν ασυμπτωματικοί και εισάγονταν στα νοσοκομεία μόνον αυτοί που είχαν ένδειξη νοσηλείας, εκτιμώ ότι θα ήταν διαφορετική η εξέλιξη. Νοσηλεύτηκαν όλοι αδιακρίτως σε νοσοκομειακές κλινικές χωρίς να ληφθεί με αμιγώς επιστημονικά κριτήρια η απόφαση εισαγωγής σε αυτές…

… Η νοσηλεία χωρίς ιατρική ένδειξη είναι γνωστό ότι ενέχει σοβαρούς κινδύνους. Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις από ανθεκτικά μικρόβια, δυσκολία περίθαλψης λόγω των απαιτητικών προστατευτικών μέτρων που υποχρεώνεται να λαμβάνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, περιορισμός των ηλικιωμένων σε κλειστούς θαλάμους είναι ορισμένες από τις αρνητικές συνέπειες της νοσηλείας».

Αυτό που λέει καθαρά ο κυρ Χλώρος είναι ότι το «covid 19 positive με συμπτώματα» ακόμα και σε ανθρώπους με βεβαρυμένο ιστορικό υγείας, όπως οι ηλικιωμένοι των γηροκομείων, αν έχουν ελαφριά συμπτώματα, ΔΕΝ οδηγεί στον θανατό τους· ενώ το να μεταφερθούν σε νοσοκομεία και σε ΜΕΘ, ΑΥΤΟ και όχι ο covid σαν τέτοιος, τους σκοτώνει! Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται: ακόμα και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες δεν τους σκοτώνουν υποχρεωτικά οι επιπλοκές του covid 19 (ή της γρίπης)· δεν είναι υποχρεωτικό κάτι τέτοιο. Συχνά τους σκοτώνουν και τα νοσοκομεία…

Comments are closed.