Ένας κάποιος ιός 3

Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη>> Η cia ήξερε πολύ καλά το τι «δουλευόταν» στην Wuhan (και όχι μόνο εκεί φυσικά). Είχε έναν τουλάχιστον δικό της άνθρωπο εκεί, τον Michael Callahan, γιατρό, ειδικευμένο στις μεταδοτικές αρρώστιες και ακόμα περισσότερο ειδικευμένο στον βιολογικό πόλεμο – υψηλόβαθμο αξιωματικό της cia και υψηλόβαθμο συνεργάτη της darpa σ’ αυτόν ακριβώς τον τομέα. Του βιολογικού πολέμου…

Ο Callahan εμφανιζόταν στο βιοτεχνολογικό εργαστήριο της Wuhan, σαν «κάνω διδακτορικό στο Harvard», και «έφυγε νύχτα» δια θαλάσσης απ’ την πόλη μόλις άρχισε η διασπορά του ιού και τα πρώτα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Θα έπρεπε να ήξερε πολύ καλά τι γινόταν στο συγκεκριμένο βιοτεχνολογικό εργαστήριο υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη αμερικάνων «ειδικών»: απ’ την μια προσπάθησε να κρύψει την παρουσία του εκεί (τελικά δεν τα κατάφερε, τον έδωσε κάποιος που είχε θυμώσει πολύ…), απ’ την άλλη παρουσίασε τον Μάη (του 2020) κάποιο αντίδοτο για τις σοβαρές μολύνσεις, το οποίο ωστόσο δεν χρησιμοποιήθηκε ευρύτερα:

Πολύ περισσότεροι ήξεραν τις πολύ συγκεκριμένες έρευνες για την μετατροπή ενός ασήμαντου κορωνοϊού σε όπλο βιολογικού πολέμου μέσω γενετικής μηχανικής, και μέσω της βιοτεχνολογικής τροποποίησής του ώστε να «κολλάει» στα πνευμονικά κύτταρα του ανθρώπινου είδους. Οι έρευνες είχαν ένα ειρωνικό, αντεστραμμένο όνομα: defuse project. Ή, στα ελληνικά, σχέδιο εξουδετέρωσης.

Το 2018 η αμερικανική, μιλιταριστική darpa απέρριψε την χρηματοδότηση των συγκεκριμένων ερευνών (παρότι τις θεώρησε κατ’ αρχήν «επιλέξιμες») επειδή όπως δείχνει το σκεπτικό της απόρριψης φοβόταν:


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.