Όταν τα λένε μόνοι τους…

Δευτέρα 28 Νοέμβρη>> Οι απανταχού caradinieroi / pfizeroi μπορεί να συνεχίζουν να νανουρίζονται με τα παραμύθια που τους τάισαν τ’ αφεντικά∙ ή μπορεί να δαγκώνουν τις νύχτες το μαξιλάρι απ’ τον τυφλό και ανέκφραστο θυμό τους που εξαπατήθηκαν τόσο εύκολα. Όμως οι ειδικοί των φαρμακομαφιόζων (πιο σωστά: κάποιοι ανάμεσά τους) συνεχίζουν να πανηγυρίζουν – με απεριόριστο θράσος και ενδεχόμενη άγνοια κινδύνου, εφόσον θεωρούν ότι η ασυλία που έχουν εξασφαλίσει θα είναι αιώνια.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η κυρία Kathrin Jansen, ως πρόσφατα (βγήκε στη σύνταξη) επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εφαρμογών της φαρμακομαφίας pfizer. Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε στη γνωστή επιθεώρηση nature (στις 11 Νοέμβρη) είπε πράγματα που αν διαβαστούν σωστά επιβεβαιώνουν το μαζικό έγκλημα που όλοι ξέρουμε ότι βρίσκεται πάντα σε εξέλιξη. Να μερικά αποσπάσματα (ο τονισμός με bold δικός μας):

… Όταν τον Μάρτιο του 2020 ο CEO [σ.σ.: ο γνωστός κτηνίατρος…] είπε: «Κάντε τα πάντα για να είναι έτοιμο πριν το τέλος του χρόνου» είπα «αυτό είναι τρελό!». Δεν μας έλειπαν τα χρήματα, οπότε μπορείς να κάνεις εντυπωσιακά πράγματα σε εντυπωσιακά λίγο χρόνο…. Η πλατφόρμα mRNA δεν ήταν έτοιμη εκείνη την στιγμή. Είχαμε προβλήματα με την σταθερότητά της, με την μορφή της, έπρεπε να τα λύσουμε όλα αυτά. Το 2020 επρόκειτο μόνο για ένα μικρό ερευνητικό πρόγραμμα και έπρεπε να το επιταχύνουμε. Συνήθως ξεκινάς με μια κατασκευή σε μικρή κλίμακα, κι ύστερα προχωράς σε όλο και μεγαλύτερη. Δεν είχαμε χρόνο για αυτά. Ουσιαστικά κλωνοποιήσαμε αυτήν την έρευνα μικρής κλίμακας πολλές φορές και πολλαπλασιάσαμε τα σημεία παραγωγής για να μπορέσουμε να παράξουμε εκατομμύρια δόσεις.

Είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με την BioΝTech, που έκανε έρευνα σε mRNA πλατφόρμες για την γρίπη, και για μένα ήταν ξεκάθαρο ότι μια τέτοια πλατφόρμα θα είχε τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. Δεν ήξερα αν αυτό μπορούσε να γίνει εκείνη την στιγμή. Αλλά ήξερα ότι αν είναι κάτι να πιάσει αυτό θα είναι mRNA

Γίναμε δημιουργικοί – δεν περιμέναμε τα στοιχεία, έπρεπε να τα κάνουμε όλα «με κίνδυνο». Πετούσαμε το αεροπλάνο την ώρα που ακόμα το φτιάχναμε…


Πρόσβαση μόνο για τα μέλη του δικτύου υποστήριξης…

Αν είστε μέλος κάντε login εδώ.
Αν θέλετε να γίνετε μέλος, στείλτε email (sarajevomail@gmail.com) για την απαραίτητη συνεννόηση.

Comments are closed.