Το αντάλλαγμα του μαζικού πλατφορμιασμού

Τετάρτη 22 Δεκέμβρη>> Είχαμε τις υποψίες μας για την ιδιαίτερη λύσσα με την οποία η ρημαδοκυβέρνηση (με την σιωπηλή στήριξη όλου του πολιτικού φάσματος) προσπαθεί να επιβάλλει τους πλατφορμιασμούς∙ μια λύσσα που συχνά την κάνει να μοιάζει «πρωτοπορεία σκληρότητας» μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών… Υποθέταμε ότι υπάρχει κάποιο υπόγειο deal με το σύμπλεγμα… Τώρα μπορούμε να πούμε ότι κάποιες διαστάσεις του ξετυλίγονται: λέγονται «επενδύσεις» εταιρειών του συμπλέγματος, τέτοιες που δεν θα περίμενε κάποιος πριν 2 ή 3 χρόνια στα μέρη μας. Προφανώς ο manager ρημαδοΚούλης θέλει να κοκορεύεται ότι έβαλε το ελλαδιστάν στον «χάρτη της 4ης βιομηχανικής επανάστασης» – κι αυτό το πληρώνουμε εμείς.

Όπως έχει γίνει με την προσπάθεια να κινηματογραφούνται στο ελλαδιστάν διάφορες «παραγωγές» με βαριά ονόματα (έτσι ώστε να γίνεται στη συνέχεια το μέρος τουριστικός προορισμός), έτσι και με τις τεχνολογικές επενδύσεις ο βασικός κράχτης είναι ότι το ελληνικό κράτος πληρώνει. Τ’ ακουμπάει είτε στους παραγωγούς ταινιών (με διάφορους τρόπους) είτε στους τεχνο-επενδυτές. Έχει κατασκευαστεί γι’ αυτό το σκοπό ο όρος «στρατηγικές επενδύσεις» (νόμος 4608/2019) που προβλέπει την παροχή «κινήτρων» στους επενδυτές, μεταξύ των οποίων κινήτρων χωροθέτησης, μείωσης φορολογίας, γρήγορης αδειοδότησης και χρηματοδότησης των δαπανών (του επενδυτή…) για έρευνες αλλά και για το «εργατικό κόστος». Κάτω απ’ αυτόν τον γενικόλογο νόμο μπορεί να υποθέσει ο καθένας ό,τι νομίζει…

Την προσοχή μας τράβηξε ένα δημοσίευμα της καθεστωτικής «καθημερινής» για την δημιουργία «πάρκου βιοτεχνολογίας» στο 2ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Παιανίας – Μαρκοπούλου, στο «βιομηχανικό πάρκο» της Παιανίας, στις 19 Δεκέμβρη. Πέρα απ’ τις εταιρείες κατασκευής και εκμετάλλευσης ακινήτων που εμπλέκονται στη δημιουργία του συγκεκριμένου «βιοτεχνολογικού πάρκου» έχουν ενδιαφέρον και οι εταιρείες που πρόκειται να στήσουν εκεί ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών…

Η μία φέρεται σαν ελληνική, ονόματι Theracell Advanced Biotechnology. H «καθημερινή» την παρουσιάζει εσφαλμένα (σκόπιμα;) σαν «εταιρεία αναγεννητικής ιατρικής» αλλά η ίδια η εταιρεία συστήνεται σαν καθαρόαιμη εταιρεία γενετικής μηχανικής (φωτογραφία κάτω).

Ο βασικός (και μάλλον ο μοναδικός) «συνεργάτης» της Theracell είναι η αμερικανική Orgenesis, εισηγμένη στο χρηματιστήριο τεχνολογικών εταιρειών των ηπα (Nasdaq). H διαφορά μεγεθών είναι τέτοια που θα μας πέρναγε απ’ το μυαλό ότι η Theracell είναι θυγατρική της Orgenesis – αλλά δεν έχουμε τέτοια στοιχεία. (Η Orgenesis έχει πάντως θυγατρικές στη νότια κορέα, στο βέλγιο, στο ισραήλ, και στην ελβετία).

Στο site της (που είναι σα στήσιμο αντίγραφο εκείνου της Orgenesis…) η πρώτη λέει ότι θα φτιάξει (σε συνεταιρισμό με την δεύτερη και για λογαριασμό της) Orgenesis Mobil Processing Units and Labs (OMPULs) – κινητά βιοτεχνολογικά εργαστήρια δηλαδή … «Για να βρίσκονται κοντά στα σημεία που θα γίνεται η εφαρμογή» (κάτι δεν μας αρέσει σ’ αυτήν την κινητικότητα… σαν μηχανισμός εκστρατείας δείχνει…)

Η Orgenesis είναι λοιπόν ο συνεταίρος που θα στήσει εγκατάσταση στο βιομηχανικό πάρκο της Παιανίας, η δεύτερη εταιρεία. Σας θυμίζει κάτι το όνομά της; Θα έπρεπε. Πριν 3 βδομάδες (6 Δεκέμβρη), κάτω απ’ τον τίτλο Η σιωπή μας είναι ο χρυσός τους! γράφαμε μεταξύ άλλων, σχολιάζοντας τις επιδόσεις και τα κατορθώματα της κυρίας Ursula von der Leyen στον «πόλεμο κατά του αόρατου εχθρού»:

… Εντελώς συμπτωματικά ο κύριος Heiko von der Leyen (ο σύζυγος της κυρίας Ursula…), σαν φαρμακοποιός, είναι ιατρικός διευθυντής της αμερικανικής βιοτεχνολογικής εταιρείας Orgenesis, που ειδικεύεται στις κυτταρικές και γενετικές επεμβάσεις, κατασκευάζοντας και δοκιμάζοντας διάφορες πλατφόρμες γενετικού ελέγχου των ανθρώπινων κυττάρων…

Ωωω!!! Ο σύζυγος της συζύγου του στα μέρη μας! Κόκκινο χαλί σ’ όλη την λεωφόρο Παιανίας – Μαρκοπούλου πρέπει να στρωθεί!

(Και άμποτε να μάθουμε τι κρυφά deal έκανε η κυρία von der Leyen με τον κτηνίατρο ceo μέσω εκείνων των μεταξύ τους mail, που όταν της τα ζήτησαν απ’ την επιτροπή διαφάνειας της ε.ε. είπε ότι τα «έχασε»…)

Comments are closed.